Daca miturile urbane vorbesc despre locuitorii unui oras, atunci bucurestenii sunt paranoici, obsedati de comunism si inclinati spre macabru.
Daca aveti chef intr-o seara sa beti ceva in "Que Passa“ si treceti pe Strada Praporgescu, fiti putin atenti la numarul 19. Daca auziti sunete suspecte sau vi se pare ca arata bizar este pentru ca acolo se afla una dintre cele doua adrese ale diavolului in Bucuresti. Barba Albastra a ucis acolo doua femei si alteia i-a chinuit sufletul pana si-a luat singura viata.

In noptile cu luna plina se poate vedea foarte clar, din umbre, "666“ scris pe perete. A doua locuinta a lui El Diablo se afla in Panduri, pe langa Academia Militara, si poate fi recunoscuta dupa crucea stramba de deasupra turlei.

Orice bucurestean informat stie ca povestea este adevarata, chiar daca nimeni nu cunoaste pe cineva care sa depuna vreo marturie. Dar stie, in schimb, pe cineva care stie pe altcineva care chiar a patit-o.

Miturile urbane bucurestene vorbesc mult despre demoni, stafii si alte lucruri necurate, dar sunt si mai multe care dateaza din perioada comunista, mituri care spun geneza multor statii de metrou si cladiri comuniste. Muncitorii de la Metrorex stiu, de exemplu, ca statia de la Romana nu facea parte din planul initial.

Ceausescu a considerat ca de la Universitate pana la Victoriei ajunge o statie, ca doar mersul pe jos face piciorul frumos. A fost convins, in mod exceptional, sa introduca Piata Romana pe harta Metrorex in ultima clipa. Asa se explica aspectul neglijent, peronul periculos cu o latime de mai putin de un metru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.