Printre altii, cei doi soti se vor lupta cu Sean Penn si Meryl Streep. Regretatul Heath Ledger se afla de asemenea pe lista nominalizatilor la castigarea Globurilor de Aur 2009, potrivit anuntului facut astazi de organizatorii evenimentului

La categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-o drama", Streep a fost nominalizata pentru prestatia din filmul "Doubt", in care joaca alaturi de Philip Seymour Hoffman, iar Jolie, fata legendarului Jon Voight, pentru rolul din "Changeling", regizat de Clint Eastwood.

Streep are in palmares cinci Globuri de Aur, iar Angelina Jolie, trei. In cursa pentru Globurile de Aur 2009, cele doua le au drept contracandidate pe Anne Hathaway, pentru rolul din "Rachel getting married", Kristin Scott Thomas, pentru "I've been loving you so long", si Kate Winslet, pentru evolutia din "Revolutionary road".

La categoria "Cel mai bun actor in rol principal intr-o drama", Sean Penn a fost nominalizat pentru prestatia din filmul biografic "Milk", iar Brad Pitt pentru "The Curious Case of Benjamin Button", fictiunea regizata de David Fincher, dupa o povestire de F. Scott Fitzgerald.

Penn si Brad Pitt, care au deja in palmares cate un Glob de Aur, se vor lupta pentru inca unul cu Leonardo Di Caprio, nominalizat pentru rolul din "Revolutionary Road", Frank Langella, pentru "Frost/Nixon", si Mickey Rourke, pentru prestatia din "The Wrestler".

La categoria "Cel mai bun actor in rol secundar intr-o drama", cea mai interesanta nominalizare este cea a lui Heath Ledger, pentru rolul The Joker din filmul cu cele mai mari incasari in 2008, "The Dark Knight". Ledger, care a murit pe 22 ianuarie 2008, la varsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, ar urma sa "primeasca" prestigioasa distinctie post-mortem.

Nominalizarile la Globul de Aur au fost facute de Asociatia Presei Straine de la Hollywood.

Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsa la cea de-a 66-a editie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, si va fi transmisa in direct prin intermediul NBC, in peste 150 de tari din toata lumea.

Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanta, acordate in cinematografie, dupa Oscaruri, premiile Academiei Americane de Film, care vor decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, tot in Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.