Dovedind ca Moldova nu e cu nimic mai prejos ca Serbia, Zdob si Zdub au sustinut o reprezentatie exceptionala in deschidere. Concertul a fost organizat de Events.

Undeva la limita intre teatru si cabaret, cu trimiteri la lumea spectaculoasa si ireala pe care o regasim si in filmele sale, Emir Kusturica a mai regizat o capodopera. Concertul sustinut in aceasta seara alaturi de The No Smoking Orchestra la Sala Palatului a oferit o multime de secvente inedite, de la hore alaturi de publicul infierbantat pana la acrobatie din diverse pozitii mai putin ortodoxe ale solistului. In cazul in care nu stiau pana acum, romanii au aflat ca sarbii pot canta la vioara si la chitara din orice pozitie, cu spatele, din genunchi, sau folosind un arcus de aproape 2 metri sustinut de spectatori (foto).

Kusturica a trecut rand pe rand de la postura de chitarist la cea de percutionist. Un antierou desavarsit, costumat indecis intre Superman si Batman, vocalul trupei, Nenad Jankoviĉ ("Dr. Nele Karajliĉ") a petrecut mai mult timp printre spectatori decat pe scena, a fraternizat cu publicul si si-a demonstrat din plin background-ul de fost protagonist al unui serial satiric foarte popular in patria sa.