Playboy a anuntat luni ca directorul general, Christie Hefner, va demisiona, punand astfel capat dominatiei familiei sale asupra celebrului grup media pentru adulti creat de tatal sau, Hugh, grup ce in prezent trece printr-o perioada dificila, relateaza AFP

"Intr-un moment in care tara adopta schimbarea printr-o noua presedintie, am decis ca a venit timpul sa fac schimbari si in propria mea viata", explica Christie Hefner intr-un comunicat.

In varsta de 56 de ani, ea ocupa acest post de 20 de ani si decizia de a renunta la functie se aplica din 31 ianuarie, timp in care consiliul de administratie trebuie sa-i gaseasca un succesor.

"Am avut o cariera remarcabila la Playboy. Nu prevazusem ca o sa intru in afacerea familiei, cu atat mai putin ca voi ramane atat de mult timp, dar am apreciat provocarile si ocaziile care mi s-au ivit in ultimele decenii", a declarat Christie Hefner. "Pot parasi grupul cu incredere ca echipa actuala de conducere va fi capabila sa fructifice reusitele noastre si oportunitatile de a ne dezvolta", a adaugat mostenitoarea lui Hugh Hefner.

Acesta din urma, in varsta de 82 de ani, fondatorul Playboy in 1953, a spus ca fiica sa "a muncit neintrerupt pentru a extinde marca grupului" si ca, "gratie eforturilor ei", are mai multi clienti si fani decat in orice alta epoca a istoriei sale. "Chiar daca imi vor lipsi calitatile ei de lider, cred ca va merge mai departe si va obtine succese personale mult mai importante", a comentat Hefner-tatal intr-un comunicat.

Christie Hefner pleaca de la Playboy intr-un moment dificil pentru grup, care a acuzat pierderi in valoare totala de 11,5 milioane de dolari in ultimele patru trimestre, in timp ce cifra sa de afaceri scade constant. O actiune a grupului a pierdut circa 80% din valoarea sa in decurs de un an.

Playboy realizeaza in prezent 38% din cifra sa de afaceri din televiziune, 31% din editarea de reviste, 15% din internet, iar 15% din produsele derivate purtand aceasta marca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.