Doliul s-a napustit din nou asupra Hollywood-ului dupa ce unul dintre pionerii science fiction-ului a decedat la varsta de 92 de ani, in urma unui infarct, informeaza revista Defarmer

Cunoscut ca un mare editor si criitor, Forrest J Ackerman a fost cel ce a inradacinat prescurtarea “sci-fi” in anii 50. Ideea i-a venit dupa ce a auzit la radio un crainic mentionand cuvantul “hi-fi”. Ajuns acasa Ackerman, i-a spus sotiei lui despre ideea ce i-a venit in drum spre casa, dar aceasta nu a crezut niciodata ca va prinde.

Mai tarziu termenul putea fi regasit in paginile revistei “Famous Monsters of Filmland”, pe care Ackerman a fondat-o in 1958 si a condus-o in calitate de editor timp de 25 de ani.

Insa probabil cea mai mare realizare a sa a fost descoperirea lui Ray Bradbury, autor al unor mari opere literare clasice precum “Fahrenhei 451” sau “The Martian Chronicles”, potrivit Excite News.

Ackerman l-a ajutat financiar pe Bradbury sa-si deschida prima revista de science-fiction, “Futuria Fantasie”, si i-a platit acestuia drumul pana la New York unde avea loc o intalnire a autorilor contemporani. Acest lucru a fost ca un punct de lansare in cariera lui Bradbury care in 2005 declarase pentru AP ca: “nu am publicat inca nimic si am intalnit o multime de oameni care m-au incurajat si care m-au ajutat sa-mi incep cariera si toate acestea s-au intamplat datorita lui Forry Ackerman”.

Mai tarziu, ca agent literar, Ackerman i-a reprezentat pe Bradbury, Isaac Asimov si multi alti scriitori de science-fiction.

Ackerman este cunoscut si pentru celebra lui colectie de obiecte science-fiction si horror, care la un moment dat cuprindea 50.000 de carti, mii de reviste si multe obiecte memorabile precum pelerina din filmul “Dracula“, 1931, a lui Bela Lugosi.

In timp, Ackerman si-a transformat casa intr-un mic muzeu pentru impatimitii sci-fi, deschisa spre vizitare in fiecare sambata dimineata. In 2002, cand a trebuit sa se mute intr-o casa mai mica, Ackerman a vandut unele dintre piese, dar a continuat sa primeasca vizitatori atata timp cat i-a permis sanatatea.

De-a lungul anilor, Ackerman a aparut in numeroase filme, precum "Queen of Blood,""Dracula vs. Frankenstein", "Amazon Women on the Moon", "Vampirella", "Transylvania Twist", "The Howling" si in videoclipul lui Michael Jackson "Thriller". Rolurile lui au fost in general mici si nu foarte semnificative iar ultimele lui aparitii au fost in "The Boneyard Collection" (2006) si "The Dead Undead" (2007).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.