In scurt timp apare Antena 3

Imbatranirea televiziunilor produce o reactie in lant: sistemele se prabusesc, prompterele intepenesc, dispozitivele nu se sincronizeaza. Pe ecran se depun multe gafe, ca niste cute respingatoare. Un lifting tehnologic poate opri procesul de incaruntire. Moda operatiilor estetice se instaureaza si in ograda televiziunilor romanesti. Antena 1 se reinventeaza, schimband fata stirilor. O prima transa de investitii in valoare de 10 milioane de euro revigoreaza departamentul informativ la Antena 1 si Antena 3, urmand ca alte cinci milioane sa fie investite, ulterior, in productii de divertisment.

Peste cateva saptamani, Observatorul va functiona intr-un nou decor, iar la scurt timp va incepe sa emita si Antena 3, post axat in principal pe informatie. Dana Deac si Mihai Gadea vor avea emisiuni aici. In acest moment, Antena 1 si Antena 3 sunt dotate cu echipamente si tehnologie la standardele celor utilizate de CNN si BBC. Noul sistem detine caracteristici speciale pentru realizarea scripturilor, postprocesare, planificare, organizare a contractelor, mesaje instantanee, arhivare, utilizare monitorizata, capacitati de utilizare la distanta. Suportul tehnic este integral digital si va fi varf de tehnologie pentru cel putin cinci ani. Un alt punct forte in realizarea stirilor este o retea complet computerizata, care are la baza un server foarte puternic de stocare a datelor audio - video, Omneon.

Sistemul tehnic are deja suport pentru HDTV, televiziune cu transmisie de tip digital, care ofera o imagine si un semnal de calitate superioara. S-au alocat spatii noi cu suprafete foarte mari, complet redecorate, pentru Antena 1 si Antena 3. Noile studiouri se intind pe 600 de metri patrati, fiind dotate cu toate facilitatile. S-a creat, de asemenea, Studioul C, cu o suprafata de 200 mp, care va fi dedicat in exclusivitate talk-show-urilor. Capacitatea de acoperire a evenimentelor si viteza de reactie in fata stirilor de ultima ora vor spori. Datorita sistemului de playlist, stirile de ultima ora si de grad zero ca importanta si prioritate vor putea primi pozitia din desfasurator pe care o merita ca grad de importanta, proces care nu se putea face pana acum, din pricina vechiului sistem de editare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.