Elizabeth Guider, editor al revistei americane din 'Orasul de tinichea', a pretuit 'imensa influenta culturala' de care da dovada Oprah Winfrey, numind-o 'cea mai influenta femeie din America', scrie Reuters.

Mogulul media, al carei show ce ii poarta numele a inceput acum 22 de ani, a sprijinit pentru prima data un candidat politic, jucand un rol important in victoria presedintelui ales Barack Obama.

'Lucrurile pentru care pledeaza, ce a dovedit el ca poate realiza... m-au convins sa ma las descoperita', spunea ea in cadrul emisiunii 'Larry King Live'.

Sprijinul lui Winfrey i-a asigurat candidatului democrat peste un milion de voturi, potrivit economistilor de la Universitatea din Maryland.

In plus, Harpo Inc., compania de productie a reginei talk show-ului american care detine o revista si un magazin virtual, a avut un profit de 345 de milioane de dolari anul trecut.

Anne Sweeney, presedintele Grupului Disney-ABC Television, si Amy Pascal, mai-marele Grupului Sony Pictures Entertainment Motion Picture, s-au clasat pe urmatoarele doua locuri in topul organizat de ,'The Hollywood Reporter’.