La spectacolul programat in Gala de Anul Nou, soprana va face cuplu pe scena cu sotul sau, tenorul de origine italiana Roberto Alagna. Din distributie mai face parte un roman, tenorul Marius Brenciu, fratele fostului prezentator TV Horia Brenciu.

"Noua productie 'La Rondine' a fost realizata pentru mine, initial la Opera Covent Garden din Londra, iar de acolo productia a fost preluata, la propunerea mea, de Opera din San Francisco si acum, de catre Metropolitan. Sunt foarte atasata sufleteste de aceste trei teatre. Faptul ca premiera va avea loc in seara de Revelion da un plus de amploare acestui eveniment. Sunt bucuroasa sa pot interpreta acest rol minunat (Magda - n.r.) de Puccini finalmente in fata publicului din New York", a declarat, pentru NewsIn, Angela Gheorghiu.

Pe de alta parte, soprana spune ca nu va canta pe scena Operei Romane decat in calitate de invitata. "Niciodata nu am acceptat si nu voi accepta sa fiu angajata permanent la vreun teatru de opera. Acest lucru nu este compatibil cu toata conceptia pe care o am despre cariera mea. Sunt invitata mereu sa cant in diverse teatre, nu suport ideea de a petrece o stagiune intreaga sau mai multe intr-un singur teatru. Cu mare placere as veni sa cant la Opera Romana, dar ca invitata", spune cunoscuta soprana.
Biletele pentru "La Rondine" s-au vandut la preturi intre 50 si 250 de dolari.

Metropolitan Opera din New York, una dintre scenele de top ale lumii, va implini 125 de ani in martie 2009.

Soprana Angela Gheorghiu are 43 de ani si este absolventa a Conservatorul din Bucuresti. A debutat in 1992, pe scena Royal Opera House din Londra, in opera "La Boheme". In acelasi an, Angela Gheorghiu a debutat la Metropolitan Opera si Staatsoper Vienna, iar in aprilie 2006 a cantat, pentru prima oara, pe scena Scala din Milano.

Soprana are in palmares numeroase premii, precum Gramophone Awards, Diapason d’Or Awards, Choc du Monde de la Musique in Franta, Cecilia Prize in Belgia, Deutsche Schallplattenkritik-Preis in Germania, the Echo Award, Foreign Lyric Production Award si Critics’Award in SUA. La Classical Brit Awards, in 2001, Angela Gheorghiu a castigat titlul "Female Artist of the Year".