B’ESTFEST, in calitate de membru al comunitatii Yourope, asociatia in care sunt inscrise 40 dintre cele mai importante festivaluri europene, va participa anul viitor la festivalul de business Eurosonic Noorderslag. Festivalul va avea loc in Groningen, Olanda, in perioada 15-17 ianuarie 2009.
Cu aproximativ 2500 de participanti, 250 de tinere trupe europene prezentate in peste 40 de locatii din Groningen si nu mai putin de 100 de seminarii si intruniri, Eurosonic Noorderslag reprezinta una dintre principalele platforme de discutie si interrelationare pentru industria muzicala internationala, fiind dedicat in egala masura atat promoterilor si caselor de productie, cat si publicului festivalier. Una dintre initiativele de succes ale Eurosonic Noorderslag in ceea ce priveste activitatea muzicala la nivel international este ETEP (European Talent Exchange Program), care se ocupa de promovarea tinerilor artisti europeni in cadrul festivalurilor internationale de top. Incepand cu 2007, B’ESTFEST a devenit membru activ in cadrul acestui proiect, fiind singurul festival din Romania inscris intr-o astfel de organizatie.

Cu ocazia acestei editii, Romania va avea pentru prima data si un reprezentant in randurile artistilor: The MOOoD, una dintre cele mai fresh trupe autohtone de alternative indie-rock, care in 2008 a participat la B’ESTFEST. Eurosonic Noorderslag este recunoscut drept rampa de lansare pentru artistii nou-intrati pe scena internationala, printre numele remarcate in cadrul festivalului si apoi promovate la rangul de star international se numara The Kooks, Mika, Franz Ferdinand, The Ting Tings.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.