La Slag Gallery este deschisa pana pe 7 februarie expozitia colectiva 'Against All Odds' dedicata artei contemporane romanesti.

Asa cum arata Irina Protopopescu, proprietara galeriei din New York, in expozitia curenta pot fi vazute doua generatii de artisti romani, 'care au absolvit facultatea in diverse zone ale tarii si in momente diferite'.

Artistii consacrati sunt Mircea Suciu, Dumitru Gorzo, Roman Tolici si Suzana Dan, ceilalti sapte - printre care Ioana Gorzo, Mihai Florea, Aneli Munteanu, Bogdan Rata - fiind inca studenti sau proaspat absolventi ai unei facultati de arte plastice.

Roman Tolici expune cinci tablouri ce fac parte dintr-o serie la care artistul inca lucreaza, dupa cum precizeaza pentru Cotidianul. Lucrarile, tot hiperrealiste, asa cum si-a obisnuit publicul Tolici, aduc ca noutate tehnica faptul ca nu mai sunt in ulei pe panza, ci in acuarela.

Desi stapaneste tehnica de multi ani, artistul nu a mai expus niciodata tablouri realizate astfel, cu exceptia seriei 'Barber’s Shop', vernisata in cursul acestui an la Muzeul National de Arta Contemporana. Totusi, daca 'Barber’s Shop' este pictata doar in tonuri de negru, lucrarile expuse la Slag Gallery sunt multicolore. Personajele lui Tolici din aceasta serie sunt cersetori, fotografiati de artist pe strazile din Bucuresti sau din Chisinau, cu figuri palide, incretite sau chiar cu o sclipire de nebunie in privire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.