Dupa topurile celor mai comentate barfe, dar si ale celor mai aclamate vedete, in anul 2008, pe ultima suta de metri revista People aminteste si de staruri de neuitat ce ne-au parasit in aceasta perioada

HEATH LEDGER (4 aprilie 1979 / 22 ianuarie 2008)

Nominalizat la Oscar pentru rolul din "Brokeback Mountain", actorul avea doar 28 de ani cand a fost gasit mort in resedinta sa din Manhattan, pe 22 ianuarie. Heath a decedat in urma unei supradoze, pe care ofcialitatile au pus-o pe baza unui accident. Tata devotat, tanarul actor a last in urma o fetita, Matilda, cu fosta lui prietena, actrita Michelle Williams, dar si o prestatie de zile mari cu rolul Joker, din "The Dark Knight", pentru care colegii de breasla si publicul din Hollywood cer sa i se atribuie un premiu Oscar post-mortem. (Click aici pentru poza)

PAUL NEWMAN (16 ianuarie 1925 / 26 septembrie 2008)

Actorul de origine franceza, celebru pentru ochii sai albastrii si blanzi, s-a luptat in liniste cu o forma de cancer, pana a cedat anul acesta, la data de 26 septembrie. Nominalizat la Oscar, Newman a lasat in urma o mostenire de peste 80 de filme, printre care "The Hustler" si "The Sting", dar si o activitate filantropica impresionanta: inca din anul 1982, actorul a donat peste 250 de milioane de dolari.

Statutul de familist este insa de departe cel mai aclamat. Casatorit cu Joanne Woodward, timp de 50 de ani, actorul este amintit de fiicele sale drept „un simbol rar al smereniei si altruismului, ultimul care constientiza ca ceea ce facea era special”. (Click aici pentru poza)

BERNIE MAC (5 octombrie 1957 / 9 august 2008)

Dupa ce s-a confruntat cu diferite complicatii cauzate de pneumonie, actorul de comedie a murit pe 9 august, la varsta de 50 de ani. Mii de oameni au deplans moartea actorului de culoare, printre care si sotia acestuia, cu care era casatorita de peste 30 de ani, care a declarat pentru People ca suferinta pricinuita de disparitia faimosului actor “vine in valuri”. (Click aici pentru poza)

ROY SCHEIDER
(10 noiembrie 1932 / 10 februarie 2008)

Nominalizat la Oscar pentru “The French Connection” si “All That Jazz”, actorul este cunoscut mai ales pentru rolul emblematic al lui Chief Martin Brody din “Jaws” (“Falci”), succes horror in anul 1975. Actorul avea 75 de ani cand a murit, pe 10 februarie, dupa o indelungata lupta cu leucemia. (Click aici pentru poza)

CHARLTON HESTON (4 octombrie 1923 / 5 aprilie 2008)

Actorul american, cunoscut in special pentru rolurile sale de dur, a murit in acest an, pe 5 aprilie, la varsta de 84 de ani. Cu sase ani in urma, acesta anuntase ca sufera de Alzheimer. Pe numele sau real John Charles carter, Heston a cunoscut succesul cu rolul din filmul Ben Hur, rol pentru care a castigat in 1959 Premiul Oscar. (Click aici pentru poza)

SYDNEY POLLACK (1 iulie 1934 / 26 mai 2008)

Actor si producator, Pollack a fost renumit pentru munca sa pe marile ecrane, in special cu regia pentru filmele Eyes Wide Shut, Michael Clayton si The Sopranos. A castigat un premiu Oscar pentru regizarea filmului Out of Africa. Dupa ce s-a luptat cu cancerul timp de 10 luni, acesta a murit in California, pe 26 mai, la varsta de 73 de ani. “Sydney a facut lumea, filmele si chiar si cina, un pic mai bune, ii va fi simtita lipsa teribil”, a declarat George Clooney, starul din Michael Clayton. (Click aici pentru poza)

BRAD RENFRO
(25 iulie 1982 / 15 ianuarie 2008)

Dupa o tinerete tulbure, care a inclus arestari pentru posesie de droguri, actorul a fost gasit mort la varsta de 25 de ani. In urma autopsiei, politia a stabilit ca Renfro a murit din cauza unei supradoze de droguri si alcool. La momentul respectiv, Blair Berk , avocatul actorului, a declarat pentru People: “Cand am auzit stirea, tot ce am facut a fost sa plang…Toti am dat gres”. „ Era o persoana minunata… se straduia din rasputeri sa scape de problemele acestea”, a mai adaugat Kaplan.

Renfro si-a inceput cariera la 12 ani, cand a jucat in “The Client” alaturi de Tommy Lee Jones si Susan Sarandon. De-a lungul carierei, Renfro a mai jucat in “The Cure” (1995), “Sleepers” (1996), “Ghost World” (2001), “The Jacket” (2005), “10th & Wolf” (2006). (Click aici pentru poza)

ISAAC HAYES
(20 august 1942/10 august 2008)

Legenda americana a muzicii soul, castigator al unui Oscar in 1971 pentru coloana Sonora a filmului “Shaft”, Hayes a decedat la varsta de 65 de ani din cauza unui accident vascular. In ultimii ani, Hayes a dat viata personajului “Chef” din “South Park”. De asemenea, a mai interpretat diferite roluri in filme precum "Escape from New York" sau "Hustle & Flow". (Click aici pentru poza)

Si pentru noi, anul 2008 a fost unul dureros din privinta celebritatilor trecute in nefiinta. Dintre acestea, ii reamintim pe marii actori Stefan Iordache, Ilarion Ciobanu si Colea Rautu, lingvistul George Pruteanu si pictorul Sabin Balasa.

A murit Colea Rautu

A murit pictorul Sabin Balasa

A murit George Pruteanu

A murit cel mai iubit dintre pamanteni: Stefan Iordache

Ilarion Ciobanu, un personaj unic intr-o generatie extrem de eficace


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.