Toate filmele produse la Hollywood vor fi tridimensionale, in cel mult 10 ani, potrivit presedintelui Dreamworks Animation, Jeffrey Katzenberg, care a vorbit despre viitorul cinematografiei la Festivalul de Film 3D si Tehnologie de Divertisment din Singapore, informeaza revista americana Variety.

Tehnologia 3D a fost descrisa de cei prezenti la festival ca fiind revolutionara pentru modalitatea de a vedea un film. "3D este confirmarea aparitiei unei noi ere, plina de posibilitati si inovatie, care va reinventa, practic, arta povestirii prin film", a declarat Dan Glickman, presedintele Motion Picture Association din America.

Potrivit presedintelui studiourilor Disney, Mark Zoradi, prin folosirea tehnologiei 3D, publicul va fi atras mai usor catre salile de cinema, prin filme ce nu vor putea fi vizionate, in aceleasi conditii, din fotoliul de acasa.
Festivalul de Film 3D si Tehnologie de Divertisment din Singapore, care se desfasoara intre 19 si 23 noiembrie, include un forum cu discutii legate de afaceri, vizionari publice si o gala de premiere.

In Romania, cinefilii au putut vedea, in 2008, doua filme 3D: “Indiana Jones - Regatul craniului de cristal” si "Calatorie spre centrul Pamantului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.