Aseara, la cinemateca Union, a avut loc premiera lungmetrajului independent "Eminescu versus Eminem", in regia lui Florin Piersic jr. Filmul va fi proiectat in fiecare seara de la ora 19.00, doar in saptamana aceasta, la cinemateca Union.

Lungmetrajul "Eminescu versus Eminem" este o productie Artificial Horizon, care s-a filmat in perioada 3-14 ianuarie 2005. Filmarile au avut loc chiar la Florin Piersic jr. acasa, filmul fiind practic un experiment in care nume cunoscute isi joaca propriul rol .

Filmul este alb-negru si dureaza 80 de minute. Din distributie fac parte nume cunoscute, precum: Emanuel Parvu, Constantin Dita, Mihai Bendeac, Gianina Corondan, Oreste, Florin Piersic, Florin Piersic jr., Petre Fumuru, Ioana Lipcinski.

Scenariul este semnat de Florin Piersic jr. si Dorina Chiriac, celor doi apartinandu-le si ideea filmului. Piesa "Unde esti?", a trupei Tapinarii, se afla pe coloana sonora a filmului "Eminescu vs Eminem". Filmul a fost prezentat si in cadrul Festivalului international de film independent B-Est, care s-a desfasurat intre 21 si 24 aprilie, la cinematografele Union si Elvira Popescu.

"Eminescu versus Eminem" este de fapt un exercitiu cinematografic, un joint. Trei studenti la regie incearca sa faca un film de actiune, dupa modelul american. Filmul se vrea o satira la adresa unei societati pentru care violenta si fuga dupa bani primeaza, iar sensibilitatea si poezia nu mai au deloc cautare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.