Tribunalul Bucuresti a respins miercuri actiunea Angelei Similea si a lui Cornel Constantiniu, in care cereau daune morale pentru folosirea a doua piese pe coloana sonora a filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", motivand lipsa calitatii procesuale a reclamantilor

Decizia Tribunalului poate fi atacata cu apel.

Cristian Mungiu a sustinut, initial, ca s-a garantat prin contract interpretilor dreptul de a primi remuneratiile cuvenite in urma exploatarii filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", dupa ce Angela Similea si Cornel Constantiniu au cerut in instanta daune morale pentru folosirea a doua piese pe coloana sonora.

Artistii au aflat la premiera filmului ca melodiile au fost folosite pe coloana sonora, dupa cum a declarat avocatul care ii reprezinta in instanta, Victor Habasescu.

Cornel Constantiniu si Angela Similea au cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa oblige Mobra Film la plata a 20.000 de euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale, urmand ca daunele materiale sa fie stabilite in urma efectuarii unei expertize, in cadrul procesului.

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, este primul film romanesc care a castigat premiul Palme d'Or, acordat la editia de anul trecut a Festivalului de film de la Cannes.

In Romania, filmul a primit o diploma de excelenta din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L Caragiale" la Festivalul CineMaIubit si premiul Zilele Filmului Romanesc, la TIFF 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.