Starul din Sex and the City a acceptat provocarea de a poza topples, alaturi de modele mult mai tinere, in numele artei, relateaza DailyMail

Actrita isi demonstreaza inca o data curajul, si se dezbraca pentru o cauza nobila, mai exact, pentru a salva o piesa de arta de mare valoare, tabloul Diana si Actaeon, al celebrului pictor Titanius.

Capodopera, expusa in prezent la Galeria Nationala din Scotia, in Edinghburg, risca sa fie retrasa de catre proprietar, Ducele de Sutherland, pentru a o scoate la vanzare.

Acesta solicita suma de 50 de milioane de lire sterline, pana la data de 31 decembrie, pentru ca pictura sa fie expusa in continuare publicului din Marea Britanie. In caz contrar, va vinde piesa la licitatie.

BBC, in colaborare cu artistul si fotograful Tom Hunter, s-au reunit astfel pentru a crea o versiune moderna a operei, ce dateaza din anii 1556-1559, scopul reprezentandu-l strangerea de fonduri pentru a cumpara faimosul tablou.

Kim Catrrall, in varsta de 52 de ani, care de obicei isi scoate hainele in serialul Sex and the City, a fost cooptata pentru rolul zeitei Diana, din opera celebrului pictor al epocii Renasterii Italiene.

Tom Hunter este singurul fotograf care a tinut o expozitie la Galeria Nationala din Londra.

„Kim este perfecta pentru rolul Dianei. Asemenea zeitei grecesti, ea imbina frumusetea cu o alura ce exprima un sentiment de amenintare”, a declarat acesta

Sarcina actritei a fost laudata in urma afisarii unei atitudini fair-play, prin faptul ca a acceptat sa pozeze alaturi de studente. Chiar si in aceste conditii, actrita in varsta de 52 de ani s-a evidentiat printre mai tinerele modele.

Cattrall, ai carei parinti sunt britanici, viziteaza cu regularitate Galeria Nationala si se declara mare admirator al operei lui Titian.

"Cand privesti aceasta pictura simti ca te afli in prezenta unui geniu, ar fi o tragedie sa nu mai fie expusa publicului”, a declarata aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.