Peste 120.000 de actori de la Hollywood vor sa intre in greva din cauza ca negocierile sindicatului cu studiourile de productie, privind incheierea unui nou contract de munca, au esuat, informeaza NewsIn

Sindicatul Screen Actors Guild (SAG), care are peste 120.000 de membri, nu a reusit sa ajunga la un acord cu Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) asupra termenilor unui nou contract de munca. Sindicatul actorilor obiecteaza asupra faptului ca studiourile vor sa foloseasca actori din afara sindicatului pentru a crea continut pentru internet, cu scopul de a evita plata sumelor reziduale pe care un actor le primeste de fiecare data cand productia in care a jucat este redifuzata.

"Studiourile ne cer sa acceptam un sistem de plata care ar aduce sfarsitul platilor reziduale pentru actori - plati care se fac de fiecare data cand o productie este repetata. Multi actori se bazeaza pe aceasta modalitate de plata, reprezentand mai mult de jumatate din venitul lor", a declarat Doug Allen, cel care a purtat negocierile cu AMPTP.

SAG a lansat o campanie de informare a actorilor, care trebuie acum sa voteze daca vor sau nu sa intre in greva. Daca 75% dintre membrii SAG vor vota in favoarea actiunii, liderii sindicatului vor declansa greva, insa nu a fost inca stabilita o data exacta pentru declansarea protestului.

In prezent, actorii membri ai SAG continua sa munceasca pe baza unui contract care a expirat pe 30 iunie, deoarece sindicatul a respins un acord care presupunea o marire a salariilor minime cu 3,5% in primul an de contract, cu 3% in al doilea si cu 3,5% in al treilea an.

Ambele parti implicare spera sa poata evita repetarea grevei de 14 saptamani, care a pus Hollywood-ul in impas la inceputul anului si a costat economia californiana peste trei miliarde de dolari. Atunci, greva scenaristilor a dus la oprirea mai multor filmarilor si la anularea ceremoniei Golden Globes.

AMPTP reprezinta companiile CBS/Viacom, MGM, NBC/Universal, News Corp./Fox, Paramount, Sony, Walt Disney si Warner Bros., peste 300 de producatori care lucreaza pentru studiouri si alti producatori independenti din industrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.