Nu mai putin de trei concerte de muzica electro-jazz si trip-hop sunt programate in Capitala, in aceasta saptamana, trupele care urmeaza sa cante - Dephazz, Tricky si Gotan Project - numarandu-se printre cele mai apreciate de amatorii genurilor, observa NewsIn.

Astazi, trupa germana Dephazz aduce la Bucuresti sonoritati lounge si electro jazz. Ei vor concerta la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, de la ora 20.00, in cadrul unui eveniment initiat de Compania Events.

Dephazz sunt cunoscuti pentru piese ca "The Mambo Craze", "Hell Alright", "Jazz Music " sau "No Jive". In spatele numelui Dephazz sta producatorul Pit Baumgartner, iar o parte a echipei sale se schimba dupa fiecare album. Printre muzicienii cu care lucreaza permanent se numara Karl Frierson, Pat Appleton, Barbara Lahr, Otto Engelhard, Roy Randolph si Charity D. Sanders. Muzica lor, deopotriva ludica si rafinata, asociaza versuri in engleza, franceza si africana, intr-un multiculturalism armonic care ii face la fel de apreciati ca Amon Tobin si The Cinematic Orchestra.

Miercuri, la Sala Palatului, de la ora 20.30, este programat un concert foarte asteptat de amatorii de trip-hop, primul spectacol individual, in Romania, al lui Tricky. Muzicianul britanic va fi insotit de patru instrumentisti (chitara electrica, bas, tobe si samplere) si de un backing vocal. Tricky a mai venit in Romania in aceasta vara, alaturi de celebra trupa Massive Attack.

Tricky
, pe numele sau Adrian Thaws, este considerat un muzician vizionar, dincolo de conventii, curente sau stiluri. Artistul este cunoscut si datorita colaborarii sale cu formatia trip-hop Massive Attack, dar si pentru proiectele sale individuale, ca "Maxinquaye". De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiti ca stil, printre care Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, Garbage, Blur sau Alison Goldfrapp.

Cel mai recent album Tricky, "Knowle West Boy" (2008) este considerat de catre artist cel mai personal de pana acum, inspirat de copilaria sa in Knowle West, cartier rau famat din orasul britanic Bristol. Solistele si instrumentistii de pe "Knowle West Boy" sunt prieteni buni de-ai lui Tricky, dar si necunoscuti pe care i-a auzit cantand in fata unui magazin. Biletele la concertul Tricky, organizat de Fundatia Phoenix, costa intre 60 si 100 de lei.

Gotan Project, cunoscuti pentru ritmurile de tango in sound electro, vor concerta joi, la Sala Palatului, de la ora 20.00, in cadrul Festivalului de Artele Spectacolului "Viata e frumoasa", organizat de Teatrul de Opereta "Ion Dacian".

Gotan Project, adica Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff, si Christoph H. Muller, sunt si ei, pentru a doua oara in Bucuresti, de data aceasta in cadrul turneului european de promovare al celui mai recent material al trupei, "Gotan Object". Acesta este o editie speciala care contine, pe langa un vinil EP cu doua hitu-ri ale trupei, "Santa Maria" si "Diferente" in varianta acustica, un dublu CD live de la turneele "La Revancha del Tango" si "Lunático", 160 de pagini de fotografie, un jurnal de calatorie, dar si un DVD cu proiectii. Biletele la concertul Gotan Project costa intre 42 si 210 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.