Starul american Clint Eastwood renunta la actorie, dupa o cariera de cinci decenii, dar va continua sa regizeze filme, informeaza cotidianul britanic The Telegraph

Eastwood, in varsta de 78 de ani, a declarat ca rolul din filmul "Gran Torino", care va fi lansat in februarie 2009, este ultimul din cariera sa de actor, insa a subliniat ca nu planuieste sa renunte si la meseria de regizor. Rolul lui Eastwood in "Gran Torino", film pe care il si regizeaza, este al unui veteran de razboi rasist.
"Intotdeauna vrem sa renuntam cat inca mai avem succes. Nu vreau sa ajung ca un luptator care sta prea mult in ring", isi explica Eastwood decizia.

Inainte de a deveni actor, Eastwood a lucrat ca ajutor la o benzinarie si ca pianist. In 1959, el a devenit cunoscut prin rolul din serialul "Rawhide", insa celebritatea mondiala i-a adus-o seria de filme western din care fac parte "The Good, The Bad and The Ugly", "For a Few Dollars More" si "A Fistful of Dollars", toate regizate de Sergio Leone.

La sfarsitul lunii octombrie, a fost lansat "Changeling", cel de-al 31-lea film regizat de Clint Eastwood, care in prezent lucreaza la alte doua productii: "The Human Factor", o incursiune in biografia lui Nelson Mandela, cu Matt Damon si Morgan Freeman in rolurile principale, si "Gran Torino".

In cariera sa de regizor, Eastwood a castigat peste 60 de premii la diferite festivaluri de film internationale, intre care si doua Oscaruri, pentru "Unforgiven" si "Million Dollar Baby". Alte filmele care i-au adus numeroase premii sunt "Mystic River" si "Bridges of Madison County".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.