"A Clockwork Orange", "Breakfast at Tiffany's" si trilogia "Stapanul inelelor" se numara printre cele mai bune ecranizari din istorie, potrivit unei analize realizate de presa britanica, informeaza NewsIn.

De patru ori nominalizat la Oscar, "A Clockwork Orange" ("Portocala mecanica") a fost realizat in 1971, dupa romanul cu acelasi nume de Anthony Burgess, aparut in 1962. Scenariul si regia poarta semnatura celebrului Stanley Kubrick. Controversat si, oricum, nonconformist pentru acea perioada, filmul prezinta povestea unui tanar inclinat spre violenta, care devine subiectul unui experiment medical de reprimare a pornirilor agresive.

"Breakfast at Tiffany's" (1961) este adaptarea best seller-ului scris de Truman Capote in care Audrey Hepburn face unul dintre rolurile sale memorabile. Initial, Capote a dorit ca rolul principal sa-i fie incredintat divei blonde Marilyn Monroe. Aceasta, insa, a refuzat, deoarece profesorul ei de actorie considera ca personajul pe care urma sa-l joace, o dama de companie, i-ar strica imaginea.

Trilogia "Lord of the Rings" (2001-2003), inspirata de volumele lui J.R.R. Tolkien, a fost regizata de Peter Jackson si are un palmares de-a dreptul impresionant: 17 Oscar-uri, 247 de alte premii si 227 de nominalizari. Povestea gustata deopotriva de copii si de adulti este, fara indoiala, cea mai populara ecranizare din ultimii 10 ani.

Selectia presei britanice mai include peliculele "Trainspotting" (1996), "Blade Runner" (1982), "The Third Man" (1949), "To Kill a Mocking Bird" (1962), "The English Patient" (1997), "Adaptation" (2003) si "Fight Club" (1999).

  • A Clockwork Orange Trailer


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.