Scriitoarea britanica J.K Rowling, autoarea celebrei serii "Harry Potter", va dona castigurile obtinute din vanzarea urmatorului volum ("The Tales Of Beedle The Bard"), estimate la 20 de milioane de lire sterline, unei fundatii care sustine copiii orfani din Europa de Est, potrivit presei britanice

Banii vor fi cheltuiti in beneficiul orfanilor prin intermediul "Children's High Level Group" - asociatie care a dechis centre in Romania, Republica Moldova si Cehia. Asociatia a fost fondata chiar de catre Rowling, in 2005, dupa ce scriitoarea a fost realmente socata de situatia unui orfelinat din Praga.

In varsta de 43 de ani, J.K. Rowling a castigat aproape un miliard de dolari datorita seriei "Harry Potter", publicata in perioada 1997 si 2007 si tradusa in 64 de limbi, potrivit listei anuale a celor mai bogate personalitati realizata de revista Forbes. Cartile "Harry Potter" au inspirat seria de filme cu acelasi nume, care au inregistrat, din 2001, incasari mari in salile de cinema din toata lumea.

In august, Rowling s-a clasat doar pe locul al treilea in topul celor mai iubiti autori britanici, in ciuda faptului ca volumele sale sunt primele in topurile de vanzari din Albion. Prima in clasamentul popularitatii a fost Enid Blyton, cunoscuta in special pentru seria "Famous Five".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.