Filmul de animatie "Wall-e", unul dintre cele mai apreciate productii din acest an ale studiourilor Pixar , a intrat pe lista extinsa a nominalizarilor la premiile Oscar de anul viitor, alaturi de "Kung Fu Panda", "Horton Hears a Who!" si "Madagascar: Escape 2 Africa", potrivit BBC.

Lista extinsa a nominalizarilor pentru cea mai buna animatie include 14 productii, dintre care doar trei vor ajunge in finala, la gala Oscar 2009.

Filmblog.ro descrie foarte bine subiectul filmului de animatie “Wall-e”. Intr-un viitor apropiat se anunta sfarsitul lumii. Dupa ce au fost incalcate absolut toate limitele decente ale consumatorismului, planeta noastra devine nelocuibila. In lipsa unui plan viabil de a combate efectul de ghena globala, omenirea pleaca in vacanta. Mentalitate de invingatori. La bordul unei croaziere spatiale de lux, omenirea lasa in urma o planeta moarta in care 700 de ani mai tarziu totusi mai bate o inima, in sunete de beepuri. Totul este mort in afara de un mic robot - WALL-E (Waste Allocation Load Lifter: Earth class) si prietenul lui cel mai bun, un carcalac. Datoria lui este sa faca curat intr-o lume in care domneste gunoiul. “Cafeaua” lui zilnica este portia de soare care ii incarca bateriile solare atat cat este nevoie sa lucreze o zi intreaga. In 700 de ani de adunat, inmagazinat, consolidat si depozitat gunoiul pana in stadiul in care construieste sky-scrapere de gunoi, robotul dezvolta o mica defectiune numita personalitate.

Cu un buget estimativ de 180,000,000 de dolari, "Wall-e", povestea unui robotului singuratic, care face o calatorie in spatiu, a avut incasari de peste 220 milioane de dolari, iar asta luand in calcul doar cinematografele din SUA, arata NewsIn.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 ianuarie 2009, la Los Angeles.
La ceremonia din acest an, Oscarul la categoria "Cea mai buna animatie" a revenit studiourilor Pixar, pentru filmul "Ratatouille".

Wall-e Trailer


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.