La 42 de ani de la aparitia hit-ului Beatles "Eleanor Rigby", s-a descoperit, in sfarsit, identitatea personajului feminin despre care cantau Lennon, McCartney, Harrison si Star, nimeni alta decat o spalatoare de vase la spitalul din Liverpool, arata NewsIn.

Misterul a fost dezlegat datorita unui document care va fi scos la licitatie pe 17 noiembrie, la Londra. Documentul, vechi de 97 de ani, este de fapt o pagina dintr-un registru de salarii de la spitalul din Liverpool, unde Eleanor Rigby a semnat pentru incasarea salariului.

Detinatoarea documentului, Annie Mawson, a primit documentul in 1990 de la Paul McCartney. Mawson conduce o fundatie, Sunbeams Music Trust, care foloseste muzica pentru tratarea bolnavilor cu nevoi speciale. "I-am scris lui Paul si i-am cerut o jumatate de milion de lire sterline, iar noua luni mai tirziu a sosit plicul-minune, in care el mi-a trimis documentul din 1911. Nu am realizat importanta documentului pana cand am vazut numele E. Rigby pe el. Iar acum il scoatem la licitatie si sper sa obtinem banii de care avem nevoie", a afirmat Annie Mawson.

Documentul are o importanta majora pentru colectionarii pasionati de Beatles, deoarece ofera dovada clara a identitatii lui Eleanor Rigby, femeia din cantecul Beatles cu acelasi nume, care moare singura si nimeni nu o plange.

In plus fata de document, a fost descoperit si mormantul lui Eleanor Rigby, in cimitirul St. Peter tot din Liverpool, aproape de locul unde McCartney l-a cunoscut pe John Lennon, in 1957.

Potrivit site-urilor de muzica, McCartney a declarat, cu ceva timp in urma, ca personajul din cantecul lor este fictiv, noteaza Reuters.

Melodia "Eleanor Rigby" este inclusa pe albumul Beatles - "Revolver", aparut in anul 1966. Album a fost considerat o veritabila revolutie in muzica, atat din punctul de vedere al mesajelor din versuri, cat si al instrumentatiei, mai stranie si mai elaborata decat pe materialele discografice precedente ale trupei.

The Beatles - Eleanor Rigby (1966)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.