Stella McCartney a fost desemnata designerul verde al anului, o distinctie care anul acesta s-a acordat pentru prima oara. Premierea a avut loc in cadrul festivitatii Accesories Council Excellence (Accessories Council Excellence Awards), informeaza Ecorazzi.
McCartney si-a facut publica pozitia sa ecologista, declarand ca e necesar ca fiecare designer sa constientizeze ca animalele dispar din cauza conditiilor de mediu mereu in schimbare si daca mai incepem sa le vanam pentru pielea ori blana lor, in curand vom ramane fara foarte multe specii. In plus ea a declarat ca prelucrarea acestora este deosebit de toxica pentru mediul inconjurator.

"Vreau sa arat ca accesoriile pot fi facute si din materiale care nu sunt nocive- si pot fi la fel de sexy si cool. Mitul ca geanta sau pantofii care nu sunt de piele, nu sunt in trend, ar trebui sa fie uitat. Asta era valabil pentru perioada in care oamenii traiau in pestera", a declarat aceasta pentru Women’s Wear Daily.

Asa ca pentru toti cei care iubesc natura, sa aplaudam unul dintre cei mai verzi designeri ai momentului si s-o felicitam pentru curentul pe care il transcrie incepand din 2006 cand si-a lansat prima linie de accesorii ecologice.

Meritul Stellei este laudat si de Ingrid E. Newkirk, in noua sa carte "Unul poate face diferenta. Cum pot schimba lucrurile marunte lumea" (One Can Make a Difference: How Simple Actions Can Change the World). Autoarea a realizat in cartea sa un fel de compilatie de personalitati din intreaga lume care au reusit sa faca oarecare schimbari impartasind din propriile lor credinte si impactul pe care le-au avut acestea asupra omenirii. Stella McCartney a fost mentionata alaturi de Dalai Lama, Sir Paul McCartney, Willie Nelson, Dennis Kucinich, Russell Simmons, Brigitte Bardot, Martina Navratilova, Ravi Shankar si Oliver Stone, toti avand in comun faptul ca au reusit sa schimbe ceva prin determinare si motivatie, toate spre bunul mers al lumii.

Pentru cei care nu stiu de ce blana de animal este toxica, din moment ce provine din natura, respectiv de la animale, trebuie sa stiti ca aceasta este tratata cu o multitudine de chimicale pentru a nu se descompune in dulapul dumneavoastra la scurt timp dupa ce ati cumparat-o. Stiati ca...producerea unei haini de blana cu material obtinut de la animale crescute in ferme, consuma de 15 ori mai multa energie decat producatorii ar consuma pentru obtinerea unei haine din blana ne-autentica.

Daca dam un simplu click pe colectia vedetei Stella McCartney CARE, la sectiunea Filozofii, vom vedea ca cea mai importanta este: "Fara elemente modificate genetic", certificate ECOCERT, fara chimicale sau alte substante reziduale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.