Soprana de origine romana Ana Maria Labin isi face debutul, vineri, la celebra Scalla din Milano, in spectacolul de opera "Vaduva vesela", informeaza site-ul institutiei, www.teatroallascala.org .
Ana Maria Labin va avea rolul Valencienne, in celebrul spectacol "Vaduva vesela" de Franz Lehar, vineri seara. Soprana va mai avea spectacole pe 8, 18 si 23 noiembrie.

Ana Maria Labin s-a nascut in anul 1981, in Bucuresti, a fost crescuta in Elvetia, iar in anul 1997 a obtinut cetatenia elvetiana. Ana Maria a absolvit scoala de arte elvetiana Liceo Artistico Zurich, apoi a inceput sa studieze la Conservatorul din Zurich si Universitatea de Muzica si Dramaturgie.

In anul 2006, Ana Maria Labin a castigat premiul I la Cocursul Ernst Haelfinger, competitie elvetiana pentru tinerii cantareti de opera, iar primul sau rol a fost in stagiunea 2006/2007, in "Lucio Silla" de W.A. Mozart.
Scalla din Milano, una dintre cele mai cunoscute scene de opera din istorie, a fost inaugurata in anul 1778. La Scalla au avut loc premierele a numeroase opere celebre, intre care "Nabucco" de Giuseppe Verdi, "Turandot" de Giacomo Puccini in 1926, "Madama Butterfly" de Puccini in 1904.

Pe scena operei milaneze au cantat, de-a lungul vremii, Maria Callas, Luciano Pavarotti, Placido Domingo si Enrique Caruso, dar si artisti romani, intre care Hariclea Darclee, Mariana Nicolesco, Leontina Vaduva, Angela Gheorghiu si Irina Iordachescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.