Filme de succes romanesti, intre care "4, 3, 2" si "E pericoloso sporgersi", vor fi prezentate in Turcia, in perioada 1 - 20 noiembrie, la a doua editie a Zilelor filmului romanesc la Istambul, au anuntat, vineri, reprezentantii Institutului Cultural Roman (ICR) Istanbul.
Programul include proiectia a patru filme romanesti realizate in ultimii 15 ani: "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", in regia lui Cristian Mungiu, "Legaturi bolnavicioase", in regia lui Tudor Giurgiu, "Marele jaf comunist", in regia lui Alexandru Solomon, si "Marfa si banii", realizat de Cristi Puiu. De asemenea, va fi prezentat un medalion Nae Caranfil, alcatuit din peliculele "Restul e tacere...", "Asfalt Tango", "E periculoso sporgersi" si "Dolce far niente".

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" este castigatorul Golden Palm la editia 2007 a Festivalului de la Cannes, iar "E pericoloso sporgersi" a primit, in 1993, premiul criticilor la Festivalul de Film de la Montpellier.

In data de 15 noiembrie va avea loc o dezbatere cu tema "Filmul romanesc contemporan", la care este invitat criticul de film Leo Alex Serban.

Departamentul de Cinema al Muzeului Pera, in a carui sala vor avea loc proiectiile, a initiat, in acest an, un program de prezentare a filmului strain, atragand in acest fel un public constant si avizat.

Evenimentul este organizat de ICR Istanbul, in colaborare cu Departamentul de Cinema al Muzeului Pera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.