Angelina Jolie si-a reluat activitatea de ambasadoare UNHCR cu o prima vizita in Afghanistan, scrie UsMagazine

Calatoria de doua zile a impresionat-o foarte mult pe actrita care a facut un apel international pentru a sprijini refugiatii care se intorc in tara.

Potrivit CeleBitchy, in prima zi, Angelina a vizitat taberele de refugiati din Nagarhar, provincie din estul Afghanistanului, unde peste 850.000 de persoane s-au intors in tara de bastina. In case daramate, fara asistenta medicala sau scoli pentru copii, refugiatii traisec zi de zi cu speranta ca cineva ii va ajuta.

“Cand ii intrebi de ce au nevoie, ei doar zambesc si spun: TOT. Cand ii intrebi ce vor sa lucreze, iti raspund: ORICE. Chiar daca au suferit foarte mult, afghanii raman inca deschisi si foarte primitori”, povesteste emotionata Angelina.

Urmatoarea zi, in Kabhul, imaginea plina de suferinta a refugiatilor intorsi in oras paleste in fata rezistententei si curajului de care dau dovada acesti oameni.

Cu toate ca un numar mare de refugiati s-au intors in tara, infruntand greutatile care ii asteptau aici, peste trei miloane de refugiati afghani sunt inca raspanditi in Pakistan si Iran.

In Noiembrie, Kabulul va fi gazda unei conferinte internationale pentru imbunatatirea vietii in Afghanistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.