Presedintele francez Nicolas Sarkozy polueaza cat 1.000 de francezi intr-un an, afirma revista ecologica Terra Economica, comparand emisiile de CO2 ale avionului prezidential cu cantitatea totala gaze emise pentru transportul, cazarea si hrana a o mie de simpli cetateni.

Factura ecologica a sefului statului francez pentru ultimele 11 luni atinge 7.061 de tone de dioxid de carbon, unul dintre principalele gaze cu efect de sera, potrivit revistei, noteaza NewsIn.

"Este echivalentul emisiilor totale anuale - transport, locuinta, hrana - a 1.000 de francezi de rand", apreciaza revista, care subliniaza ca acest bilant este "cu siguranta subevaluat" pentru ca nu tine cont de calatoriile private ale presedintelui.

In plus, bilantul risca sa creasca foarte mult anul viitor, continua revista, aratand ca noul avion A330-300 comandat de presedintie pentru calatoriile lui Sarkozy va emite o cantitate dubla de gaze de sera.

Deputatii francezi au adoptat marti un proiect de lege care reia principalele obiective fixate in toamna anului 2007 in materie de mediu. Aceste masuri, prezentate la acea data de presedintele Nicolas Srkozy drept inceputul unei "revolutii verzi", prevad mai ales reducerea cu 75% pana in 2050 a emisiilor de gaze de sera, fata de cele din 1990.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.