Festivalul de film Romanian Independent Spirit, care se va desfasura, intre 23 si 25 octombrie, in Germania, la Frankfurt, va promova productiii independente ale unor tineri cineasti romani, a anuntat Institutul Cultural Roman (ICR).

Proiectiile vor avea loc la cinematograful Orfeo's Erben, intr-un spatiu inclus in circuitul festivalurilor de film de avangarda. Astfel, cinefilii germani vor putea cunoaste productiile independente ale unor tineri cineasti romani, din filme de lung metraj si scurtmetraje. In afara proiectiilor de filme, festivalul include si ateliere de creatie, care vor permite regizorilor si criticilor de film din tara sa comunice cu spectatorii si cu jurnalistii prezenti la evenimente.

Printre filmele care vor fi prezentate in cadrul festivalului Romanian Independent Spirit se numara "Elevator", in regia lui George Dorobantu, "Eminescu vs. Eminem" si "Fix alert", regizat de Florin Piersic Jr.
Workshop-ul "Relevanta filmului independent in cinematografia romaneasca", la care vor participa regizorii Florin Piersic Jr si George Dorobantu si criticul de film Alexandra Olivotto, este programat pe 25 octombrie.

Festivalul este organizat de ICR, prin Directia Romani in Afara Tarii, in parteneriat cu Comunitatea Romanilor din Rhein-Main.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.