Fara regretatul Freddie Mercury, britanicii de la Queen vor sa reintre in circuit odata cu noul album al trupei, intitulat "Cosmos Rocks". Promovarea materialului discografic a inceput cu un concert la Roma, pe 23 septembrie, in care duetul Bryan May-Roger Taylor l-a luat alaturi, ca solist vocal, pe Paul Rodgers, fost lider al trupelor Free si Bad Company. In aceasta formula, Queen va canta la Budapesta, pe 28 octombrie, la Praga, pe 31 octombrie, dar si la Viena, in prima zi din noiembrie. Curiozitatea de a asculta, pe langa piesele noi, si vechile hit-uri ale trupei, precum "Bohemian Rhapsody" si "We Will Rock You", ii macina si pe fanii romanii ai trupei, care si-au cumparat bilete pentru unul dintre concerte de la agentiile cu oferte de turism muzical. Pentru concertul din capitala Ungariei, de pilda, un pachet ce contine biletul de intrare si doua nopti de cazare costa 190 de euro, pret considerat decent de fanii Queen autohtoni.

Tot la Budapesta, pe 23 martie 2009, va canta si AC/DC, biletele scoase la vanzare on-line epuizandu-se in mai putin de 24 de ore. Evenimentul face parte din turneul mondial de promovare a noului album, "Black Ice", care va incepe in Statele Unite, pe 28 octombrie. Chitaristul Angus Young si colegii sai de trupa vor intra pe scena, cu acest prilej, imbracati in uniforme de scolar, anticipeaza AFP. Lantul de concerte al australienilor va fi primul dupa o pauza de sapte ani.

Cu un nou album vor veni, in noiembrie, si englezii de la Motorhead. Materialul discografic se numeste "Motorizer" si va prezentat intr-un turneu european programat pana la sfarsitul lunii decembrie.

Californienii de la Suicidal Tendencies si-au programat, la randul lor, concerte in Franta si in Statele Unite, intalnirile cu fanii fiind programate pana la sfarsitul lui decembrie. O alta trupa celebra de trash metal, Slayer, va canta, pana in la sfarsitul lui noiembrie, in mai multe orase din Europa.

Cea mai originala si, in acelasi timp, asteptata lansare a anului va fi, insa, compilatia "We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year". Nume grele ale rock-ului, precum Alice Cooper, Lemmy si Tony Iommy de la Black Sabath, au inregistrat, pentru acest material discografic, o colectie de colinde in versiune rock, intre care si popularul "Silent Night" ("Noapte de vis").