Toate cele trei productii video cu care Institutul Cultural Roman de la Londra a participat la editia din acest an a competitiei Erasmus Euromedia Awards, desfasurata la Viena, au fost premiate cu Sigiliul Erasmus EuroMedia si Medalia Erasmus EuroMedia, informeaza ICR Londra.
Cele trei filme constituie incursiuni in mediul cultural romano-britanic si ofera reflectii asupra multiplelor resurse de dialog cultural in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Pelicula "In the Making: A new Kind of Romanian Invasion" a fost realizata in 2007, are o durata de 6 minute, scenariul a fost scris de Gabriela Massaci, iar camera si montajul filmului sunt semnate de Nathan Parker. Filmul "Disorient Express", realizat in 2007, cu o durata de 10 minute, are scenariul semnat de Mariana Gordan, iar camera si montaj apartin lui Sebastian Heroiu. "Arts Invasion: 99 Steps" a aparut in 2008 si are scenariul semnat de Gabriela Massaci, iar montajul de Catalin Cristutiu.

Toate cele trei productii au fost fost distinse cu Sigiliul Erasmus EuroMedia, iar productia "Disorient Express" a primit si Medalia Erasmus EuroMedia.

"In the Making: A new Kind of Romanian Invasion" si "Arts Invasion: 99 Steps" reprezinta o formula insolita de jurnal video al constituirii Institutului Cultural Roman la Londra in 2006 si integrarii sale ca partener apreciat pe scena artistica londoneza. "Disorient Express" propune un comentariu despre conditia artistului creator si observator al lumii multiculturale din Regatul Unit.

ICR Londra a participat la editia 2008 a prestigioasei competitii Erasmus EuroMedia Awards la invitatia Societatii Europene pentru Educatie si Comunicare (ESEC - European Society for Education and Communication). Premiul, acordat la Viena din 1996, evidentiaza anual 50 de creatii media pentru valoarea lor din perspectiva comunicarii tematicii europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.