Festivalul de Film de la Londra va fi deschis vineri de pelicula "Frost/Nixon", care pune in scena dezbaterea dintre jurnalistul britanic David Frost si fostul presedinte american Richard Nixon, se arata pe site-ul oficial al festivalului.

Filmul reconstruieste primele interviuri date de Richard Nixon in 1977, dupa demisia din 1974, celebre prin faptul ca ex-presedintele SUA isi admite treptat partea de vina in scandalul Watergate.

Productia este descrisa de Sandra Hebron, director al Festivalului de Film de la Londra, ca fiind "un studiu fascinant al unui moment unic in viata politica si culturala." In 1972, presedintele Richard Nixon a avizat instalarea de microfoane in birourile Partidului Democrat din cladirea Watergate din Washington, iar cand acest lucru a iesit la iveala, Nixon a devenit singurul presedinte al SUA care a demisionat ca urmare a unei proceduri de destituire, in 1974.

In timpul Festivalului de Film de la Londra, care se va desfasura in perioada 17-30 octombrie, vor fi difuzate 190 de filme si peste 100 de documetare.

In ultima zi de a festivalului va rula povestea lui Danny Boyle despre un orfan din Mumbai care participa la varianta indiana a concursului "Who Wants To be A Millionaire?" (Cine vrea sa fie milionar).
In cadrul evenimentului, revista "Variety" il va premia pe britanicul Ralph Fiennes (actorul din "Pacientul englez" si "Lista lui Schindler") pentru intreaga cariera cinematografica.

Cinematografia romaneasca va fi prezenta cu lungmetrajul, "Pescuit sportiv" ("Hooked"), in regia lui Adrian Sitaru, film proiectat pentru prima oara la Toronto, in cadrul Festivalul de Film de la inceputul lunii septembrie. De asemenea, va fi prezentata co-productia Italia-Franta-Romania ,"Mar Nero", filmul de debut al regizorului italian Federico Bondi, recompensat cu trei premii la Festivalul de la Locarno.