Fiul lui Calin Popescu Tariceanu, premierul Romaniei, debuteaza in cariera de model. Mihaita, care are doi ani si jumatate, a fost invitat de creatoarea de moda Rita Muresan sa fie model in prezentarea pe care aceasta o are joi la festivalul de moda pentru copii "Kids Fashion Show". Desi micut, Mihai (foto) a acceptat imediat invitatia, convins ca se va descurca de minune. Pentru acest important eveniment Rita Muresan a creat o colectie tiganeasca pentru 20 de mici manechine, mare parte dintre ele copii de vedete.

Pe langa juniorul Tariceanu, pe scena de la Teatrul Ion Creanga vor defila fiul lui Viorel Catarama si al Adelei Surugiu, fiica Andreei Berecleanu si a lui Andrei Zaharescu, fiica Violetei Beclea Szekely, fiul Ralucai Badulescu si al manechinului Vali Punga, si evident cele doua fetite ale creatoarei, Rebecca si Gloria. Despre colectia care-l lanseaza in lumea modei pe micutul Tariceanu, Rita ne-a spus: "Lucrez la ea de aproape o luna pentru ca vreau sa am timp si pentru repetitii cu cei mici. Eu sunt deja obisnuita cu prezentarile pentru copii, pentru ca am multe la activ. Trebuie sa fie ca o joaca pentru ei, pentru ca altfel se plictisesc. Va fi o colectie cu influente gipsy, foarte frumoasa, cu regie, cu muzica adecvata si tot tacamul." Mihaita Tariceanu nu este singurul vlastar de politician implicat in moda:

* Elena, fiica cea mica a lui Traian Basescu, a debutat anul acesta intr-o prezentare de rochii de mireasa.

* Veronica Pascu, fiica fostului ministru al apararii Ioan Mircea Pascu, e acum unul din modelele care ne reprezinta cu cinste peste hotare. Ea a pozat in mai toate revistele de moda importante. Recent a fost coperta pentru Elle-ul rusesc si pentru revista Madame din Germania.

* Ioana Badulescu este fiica mai mica a politicianului Doru Laurian Badulescu. Spre deosebire de sora ei, Raluca, aflata intr-o permanenta lupta cu kilogramele, Ioana are un trup perfect. Ea a prezentat in repetate randuri pentru designerul Laura Olteanu si a facut editoriale de moda in revista "Ciao".

* Ela, fina lui Traian Basescu si fiica vicepremierului Gheorghe Seculici, a pozat, in 2001, pentru o firma de lenjerie intima din orasul aradean Ineu. A aparut pe mai multe afise promotionale purtand lenjerie intima alba.

* Anda Nastase este nepoata ex-premierului Adrian Nastase (e fiica surorii acestuia, Dana Barb) si si-a facut debutul in moda anul acesta la festivalul de la Iasi.

Si premierul a fost in tinerete fotomodel

Actualul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu (foto stanga) a cochetat cu moda in perioada comunista. El a pozat in singura revista de moda din perioada respectiva, "Modern", intr-un numar din 1971. Tariceanu avea 19 ani si prezenta cele mai noi tendinte primavara-vara in moda masculina. La vremea respectiva manechinii erau angajati cu carte de munca fie la "Casa de moda Venus", fie pe la diferite fabrici de confectii.

Colegii isi amintesc ca Tariceanu a fost doar "colaborator la sfert de norma" si primea un salariu de 250 lei pe luna.El nu a continuat aceasta cariera pentru ca nu i se parea de viitor. Revista "Modern", in care tanarul Tariceanu a pozat, era realizata de ingineri si maistri tehnologi si a rezistat pe piata timp de patru decenii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.