Colin a acceptat sa vorbeasca in emisiunea gazduita de Jonathan Ross despre situatia critica in care se afla inainte de a primi ajutor specializat. "Am revenit la viata din disperare, momente in care ajungi sa faci lucruri incredibile in numele supravietuirii", isi incepe actorul pleadoaria.

Colin a mentionat ca a pierdut o mare parte din energie in incercarea de a nu claca, desi se bucura de succes pe micile ecrane.

"Traiam in lumea mea, care, din exterior, parea incredibil de comunicativa si vesela. Nu sunt predispus la stari depresive, doar ca am suferit de o maladie spirituala de-a lungul mai multor ani, pe care am hranit-o".

Colin a ajuns pana intr-acolo incat durerea i se parea "dulce": "Daca permiti suferintei sa se instaleze, si te obisnuiesti cu ea, poate fi placut la un moment dat. Te poti simti atat de viu in momente de maxima suferinta, fie ca deplangi disparitia unei persoane dragi, fie ca doar iti plangi de mila".

Farrell a acceptat sa vorbeasca si despre aparitia pe internet a unui film erotic (ce dateaza din 2005) al carui "protagonist" este chiar el, alaturi de fosta sa prietena, Nicole Narain. Clipul a fost postat online, fara consimtamantul sau, pe dirtycolin.com dupa ce a ajuns in mainile cui nu trebuia. "Cred ca eram drogat", a marturisit acesta.