Celebrul saxofonist vine Sam Newsome vine in Bucuresti impreuna cu Lucian Ban si “The Romanian-American Jazz Suite”.
Duminica, 19 octombrie, de la ora 20.00 il veti putea vedea si asculta pe saxofonistul american Sam Newsome alaturi de pianistul Lucian Ban, intr-un show unic, care i-a incantat pe americani in vara acestui an. Cei doi vor prezenta publicului bucurestean albumul lor, “The Romanian-American Jazz Suite”. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman si ArCuB si este punctul de plecare al turneului european pentru lansarea „The Romanian-American Jazz Suite”.

Sam Newsome, mai mult decat o revelatie emotionala

Saxofonistul Sam Newsome, este considerat, astazi, unul dintre cei mai buni trei saxofonisti soprano din lume si a fost, in mod constant, votat de public in 'Downbeat Magazine', 'Jazz Times' si alte publicatii renumite. Autor a sapte albume produse de Sony-Columbia Records, Steeplechase, Palmetto, a mai aparut si in calitate de colaborator pe mai mult de patruzeci de albume, alaturi de numeroase vedete ale jazz-ului mondial: Terence Blanchard, Leon Parker, Jean Michel Pilc etc. A efectuat turnee in intreaga lume alaturi de legende ale jazz-ului: Lionel Hampton, Donald Byrd, precum si impreuna cu trupa sa. Newsome este azi professor de jazz la Long Island University’s Brooklyn Campus si lucreaza la cel de-al doilea album solo, “Blue Soliloquy”. S-a bucurat, de-a lungul anilor, de critici elogioase in presa americana – Mai mult decat o revelatie emotionala (New York Times), Dezvolta limbajul jazz-ului modern (Jazz Times).

Pentru mai multe detalii despre concert si despre locul de unde pot fi procurate biletele, click aici.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.