Timp de trei luni, iesenii au votat pe site-ul oficial al primariei formatiile pe care ar vrea sa le vada in concertand la Iasi, dupa ce, in primavara acestui an, conducerea institutiei publice a asigurat ca orice formatie care va avea cele mai multe voturi va fi adusa in municipiu. In mai, oficialii primariei au anuntat ca cele mai multe voturi le-au primit Depeche Mode si Scorpions. Ulterior, in luna septembrie, prin vocea purtatorului de cuvant, Andrei Trofor, aceeasi oficiali au admis ca organizarea sondajului a fost deficitara, iar formatiile votate de ieseni nu pot fi contractate.

"Am incercat sa aducem si alte formatii, dar ne-au fost solicitate sume de bani cu mult peste cat ne putem permite noi. De exemplu, UB 40 a cerut 150.000 euro", a spus, luni, primarul Gheorghe Nichita, in conferinta de presa.

Acesta a refuzat sa spuna ce sume vor primi cele cinci formatii contractate. Concertul va avea loc pe 14 octombrie, pe esplanada Palatului Culturii, si va fi urmat de un foc de artificii.