La trei ani de la primul concert in Romania din data de 23 iunie 2006, care a avut loc pe stadionul Lia Manoliu, formatia Depeche Mode revine in Bucuresti, unde va sustine un concert in Parcul Izvor, pe 16 mai 2009, informeaza organizatorii evenimentului, Emagic.
Inceputurile formatiei Depeche Mode dateaza inca din 1976, cand Vince Clarke si Andrew Fletcher au infiintat trupa No Romance in China. Dupa venirea lui Martin Gore si a lui David Gahan ca solist vocal, in 1980 formula devine completa, iar numele se schimba definitiv in Depeche Mode.

In 1981, trupa a debutat cu piesa "Photographic", a semnat un contract cu Mute Records si a lansat primul sau album - "Speak and Spell". Dupa plecarea lui Clarke, grupul isi reface fortele bazandu-se pe compozitiile lui Martin Gore si lanseaza doua noi albume, "A Broken Frame" (1982) si "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album aparut in 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea atat din punct de vedere artistic, cat si comercial. Succesele continua cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar in 1990 apare celebrul album "Violator", care contine hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" si "Personal Jesus".

La inceputul anilor '90, perioada de maxima expansiune pentru muzica alternativa, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formatii din lume, iar L.P.-ul "Songs of Faith and Devotion" intra in topuri direct pe locul 1.

Dupa o pauza de 4 ani, in 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" si "It's No Good", material care va fi urmat in 2001 de "Exciter".

In octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numarul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare, "Touring The Angel", a inregistrat vanzari de peste 1.8 milioane de bilete in Europa si, pentru prima data in istoria trupei, a ajuns in Romania, pe 23 iunie 2006, intr-un concert pe stadionul Lia Manoliu in fata a peste 44.000 de fani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.