Oita Anim'est se bucura sa anunte cea de-a treia editie a Festivalul International de Animatie Anim'est, care se va desfasura la Bucuresti intre 3 si 12 octombrie, la cinematografele Scala si Elvira Popescu.

Anim'est-ul de anul acesta le-a pregatit iubitorilor de animatie o editie speciala cu filme-vedeta, premiate la marile festivaluri, invitati speciali, un total de aproape 300 de proiectii de scurt si lungmetraje, videoclipuri si spoturi publicitare, animatii romanesti si studentesti, workshop-uri, majoritatea in premiera in Romania.

Anul acesta, nu doua, ci trei jurii vor analiza filmele din cele cinci sectiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animatii studentesti, scurtmetraje romanesti, videoclip & advertising. Pentru prima data pana acum, programul competitiv se anunta a fi chiar mai efervescent decat cel din afara Competitiei, care prin traditie include cele mai interesante si premiate lungmetraje si scurtmetraje internationale din ultimii doi ani.

Anul acesta, Anim'est aduce in premiera in atentia specialistilor si a presei un eveniment provocator pentru animatia europeana: Balkanimation, un seminar international cu proiectii, care isi propune sa analizeze starea filmului de animatie in Balcani. Vor fi prezenti la aceasta masa rotunda si vor dezbate pe tema data, personalitati de specialitate din Croatia, Grecia, Slovenia si Romania.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.