Anim'est-ul de anul acesta le-a pregatit iubitorilor de animatie o editie speciala cu filme-vedeta, premiate la marile festivaluri, invitati speciali, un total de aproape 300 de proiectii de scurt si lungmetraje, videoclipuri si spoturi publicitare, animatii romanesti si studentesti, workshop-uri, majoritatea in premiera in Romania.

Anul acesta, nu doua, ci trei jurii vor analiza filmele din cele cinci sectiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animatii studentesti, scurtmetraje romanesti, videoclip & advertising. Pentru prima data pana acum, programul competitiv se anunta a fi chiar mai efervescent decat cel din afara Competitiei, care prin traditie include cele mai interesante si premiate lungmetraje si scurtmetraje internationale din ultimii doi ani.

Anul acesta, Anim'est aduce in premiera in atentia specialistilor si a presei un eveniment provocator pentru animatia europeana: Balkanimation, un seminar international cu proiectii, care isi propune sa analizeze starea filmului de animatie in Balcani. Vor fi prezenti la aceasta masa rotunda si vor dezbate pe tema data, personalitati de specialitate din Croatia, Grecia, Slovenia si Romania.