Invitatia a fost lansata de Radio Romania si Casa de Productie Roton pentru un eveniment care va avea loc cu doua zile inainte de ziua lui Florian Pittis. Pe 4 octombrie, actorul ar fi implinit 65 de ani.

La acest album, realizat cu sprijinul Andei Pittis si al prietenilor, au colaborat colegii de la Radio 3Net si Radio Romania si echipa Casei de Productie Roton. Pe aceeasi compilatie se vor regasi gandurile unor buni prieteni de-ai Motului: Mircea Florian, Ovidiu Lipan Tandarica, sau Stefan Banica, precum si fotografii ale indragitului actor.

"Sunt tanar, Doamna..." este o poezie scrisa de Mircea Dinescu, pe care Pittis o interpreta cu mare placere. Albumul cu acelasi titlu este o editie speciala, care cuprinde cele mai indragite melodii si cele mai cunoscute poezii interpretate de marele artist.

Evenimentul va fi transmis audio si video, in direct, pe www.radio3net.ro.

Actorul, cantaretul de folk si producatorul radio Florian Pittis s-a nascut in octombrie 1943. A fost unul dintre membrii fondatori ai grupului "Pasarea Colibri", a lucrat la Teatrul Bulandra cu regizori precum Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu, dar a semnat si regia unor spectacole jucate pe scena de la Bulandra, precum "Cum se numeau cei patru Beatles?" (1980), "Cantec despre mine insumi" (1985), "Cainele gradinarului" (1988), sau "Meditatiile Ritei" (1990).

Florian Pittis a jucat in cateva filme, printre care "Gioconda fara suras", "Adio", "Draga Nela", "Veronica se intoarce", "Innebunesc si-mi pare rau", iar vocea sa se poate auzi in varianta dublata a filmului de animatie "Masini", din 2006.

Pittis a fost si directorul singurului post de radio din Romania care emite doar pe internet, Radio3Net.