Filmul romanesc “Moartea domnului Lazarescu”, regizat de Cristi Puiu, va fi prezentat pe 17 mai Ceremonia de deschidere de la Cannes incepe la ora 19.30. Singura prezenta romaneasca in competitie, filmul lui Cristi Puiu, “Moartea domnului Lazarescu”, va fi prezentat pe 17 mai, la sectiunea “Un Certain Regard”, dedicata tinerilor regizori.

Echipa filmului romanesc va pleca in mai multe etape la Cannes. Producatorul Alexandru Munteanu si regizorul Cristi Puiu vor ajunge pe 12 mai, iar actorii principali, Luminita Gheorghiu si Ion Fiscuteanu, pe 16 mai. Biletele de avion pentru cei doi actori sint platite de Institutul Francez. Cei doi nu cred insa ca vor pleca pina nu se vad cu ele in mina. "Daca sosesc biletele, luni plec impreuna cu Fiscuteanu la Cannes", a spus Gheorghiu. Monica Birladeanu, care debuteaza in cinematografie cu rolul de asistenta din acest film, va veni direct de la Los Angeles, unde urmeaza cursuri de actorie.

Un film despre lipsa de comunicare

"Moartea domnului Lazarescu" este o comedie, un film "despre lipsa de comunicare", relatata intr-o poveste despre batrinete si sistemul medical, dupa cum declara regizorul Cristi Puiu pentru "Evenimentul zilei", in urma cu aproximativ o luna. Pelicula urmareste povestea unui batrin de 63 de ani plimbat prin mai multe spitale bucurestene. In filmul turnat mai mult in timpul noptii mai joaca Dana Dogaru si Florin Zamfirescu.

"Moartea domnului Lazarescu" este deja prezent cu un stand la "Piata de filme" de la Cannes avind si un agent de vinzari, firma The Coproduction Office."Au vazut filmul, le-a placut, ne-au contactat, am cazut de acord ca ne va face vinzarile internationale", a explicat Munteanu. Pelicula a fost subtitrata in limba franceza si va ajunge la festival pe 12 mai, potrivit lui Munteanu.

"E un film foarte bun, nu pot insa sa-i apreciez sansele, pentru ca nu am vazut nici unul dintre filmele cu care concureaza", a spus Munteanu. Gheorghiu a declarat ca s-ar bucura mult daca pelicula ar primi un premiu, pentru ca toti au muncit foarte mult. "Oricum, e extraordinar ca filmul a fost nominalizat", a explicat ea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.