Inca din prima zi a Festivalului de Moda de la Iasi designerul Irina Schrotter a tinut o conferinta de presa in care a tras un semnal de alarma: moda romaneasca va muri o data cu integrarea in Uniunea Europeana.Designerul, care se ocupa de organizarea festivalului, a mentionat ca "fabricile de moda din Romania va trebui sa se mute in China".

Inca din prima seara de festival, Andreea Raicu a urcat pe podium, nu doar pentru a a fi mireasa colectiei Irinei Schrotter, lucru cu care este obisnuita, ci si pentru a tine un mic discurs. Pe podium au mai urcat si cei de la Parazitii pentru a asigura fondul sonor, iar in a doua zi a festivalului sunt asteptati cei trei feti frumosi de la Ca$$a Loco, dar nu pentru ca vor sa devina modele masculine, ci ca sa anime ceva mai mult publicul pentru ca vor interpreta cateva dintre melodiile care i-au consacrat.

CU OCHII IN PATRU

Chiar daca este cea care s-a ocupat de bunul mers al lucrurilor in cadrul festivalului, nici macar Irina Schrotter nu stie cum vor arata prezentarile colegilor de breasla. Si asta pentru ca, dupa cum a marturisit, nu a indraznit sa intrebe. "Stiti prea bine cat de precauti sunt designerii", a spus creatoarea. "Pentru a nu exista vreo suspiciune de furt sau de copiere, nimeni nu divulga nimic. Vor fi surprize si pentru noi, la fel ca pentru cei din public."

CASTING CU 300 DE MANECHINE

Festivalul de la Iasi - dincolo de problemele financiare si de faptul ca multi designeri cunoscuti au refuzat sa participe, fie ca nu aveau colectii noi, fie ca sunt de "cealalta parte" a baricadei, dupa cum plastic s-a exprimat Irina Schrotter - s-a remarcat prin afluenta fara precedent de manechine care au dorit sa participe la prezentari. Casa Studentilor din Iasi, locul unde s-a desfasurat casting-ul, a fost practic luata cu asalt de peste 300 de tinere, una mai frumoasa ca alta.

Zeci de ieseni, in special barbati, s-au oprit pentru cateva minute in fata cladirii, pentru a admira, unii chiar cu gura cascata, "minunile" ajunse din toate colturile tarii la Iasi. Si in acest an s-au preferat manechinele cu chip de copil, fara sani si alte forme, spre dezamagirea multora dintre spectatorii prezenti in sala Teatrului National.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.