Tabloidul britanic „The Independent” vine in ajutorul persoanelor gay din toata lumea, in special a celor iubitori de calatorii, cu un top al celor mai populare si favorabile orase pentru aceasta comunitate, recunoscute gratie facilitatilor turistice dar si cadrului legal al liberei exprimari, puse la dispozitia tuturor turistilor, indiferent de orientarea lor sexuala

San Francisco

Orasul californian este renumit pentru mediul propice si primitor pus la dispozitia homosexualilor si lesbienelor, iar cartierul Castro este cunoscut ca fiind cel mai „gay” din lume. Reputatia orasului ca centru al tolerantei dateaza din timpul cand vapoare militare se descotoroseau de suspecti homosexuali in portul orasului. La incepututl anilor 70, homosexualii din New York, nemultumiti de faptul ca erau respinsi, au inceput sa se mute in San Francisco, in special dupa revolta impotriva acestei comunitati, Stonewall. De vreme ce acum California este unul dintre doar cele doua state din America ce a legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex, San Francisco a devenit locul adecvat si preferat al persoanelor „gay” pentru a-si gasi pereche.

Sydney

Lucrurile s-au schimbat foarte mult de la primul mars al persoanelor „gay”, care s-a tinut in Sydney, in 1978. „Mardi Gras” reprezinta in prezent organizatia homosexualilor si lesbienelor de aici, dar si un festival ce se intinde pe parcursul a trei saptamani, considerat cea mai mare petrecere dance din Australia. Homosexualitatea a fost ilegala in frumosul oras australian pana in 1984 iar multi dintre protetstatarii de atunci si-au pierdut slujbele cand pozele lor au aparut in ziare. Asemenea lucruri sunt de neimaginat acum aici, de vreme ce lesbienele si homosexualii sunt integrati in toate domeniile din viata publica. Tot in Sydney, cartierul Oxford a inceput sa se desvolte ca regiune „gay” inca din 1960, iar astazi este cea mai transparenta zona de acest fel a orasului. Casatoriile intre persoane de acelasi sex nu sunt inca acceptate in Sydney

New York

Orasul lui Quentin Crisp si Judy Garland este fara indoiala capitala persoanelor cu astfel de orientari. Locul in care lesbiene si homosexuali de toate varstele si rase sunt atat de integrati in viata sociala si culturala a orasului, incat sexualitatea lor este de multe ori cel mai nesemnificativ fapt ce ii caracterizeaza. Printre cartierele „gay” renumite se numara Greenwich dar si zonele estice, iar Brooklyn este „casa” multor familii „gay” pretentioase. Desi toleranta este norma in acest oras, cand vine vorba de persoane cu orientari gay, mediul nu este atat de propice. Homosexualii si lesbienele trebuie sa se fereasca in zone precum Harlem si Central Park, mai ales noaptea. Mariajul intre persoanele cu astfel de orientari este ilegal si in New York.

Mykonos

Aceasta insula antica din Grecia a devenit faimoasa pentru viata de noapte toleranta si vibranta pe care o punea la dispozitia persoanelor gay inca din anii 60. In ciuda competitiei din partea altor insule de petrecere precum Ibiza, micuta insula inca atrage hoarde de turisti gay, care umplu plajele si cluburile insulei, bucurandu-se de acceptarea si spiritul primitor al localnicilor si gazdelor. Homosexualitatea a fost legalizata in Grecia in 1951, iar prostitutia in randul barbatilor in 2006. Faptul ca radacinile istoriei homosexualilor se regasesc in Grecia antica constituie principala cauza de atractie a persoanelor gay pe acest taram.

Paris

Orasul lui Proust si Piaf reprezinta cadrul natural specific unei vieti de homosexual sau lesbiana. Orasul a infiintat zone comerciale special pentru persoanele cu orientari gay. Lesbienele sunt „rasfatatele” comunitatii, avand la dispozitie baruri sic de lesbiene, precum Alcantara Café, dar si evenimente culturale dedicate exclusiv lor. Sunt mentionate drept puncte de atractie turistica pentru comunitatea gay mormantul lui Oscar Wilde si al lui Gertrude Stein, ambele localizate in cimitirul Pere Lachaise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.