Cantaretul canadian de rock, Bryan Adams, va sustine sambata, de la ora 21.30, in parcul Izvor din Capitala, un concert la care accesul publicului va fi gratuit,. Spectacolul este inclus in cadrul evenimentului "Ziua Bucurestiului", programat in acest weekend, au anuntat astazi edilii Capitalei

Concertul face parte din turneul mondial din acest an al lui Adams, care mai are pe agenda, intre altele, orase din Germania, Spania, Franta, Anglia, Elvetia si Italia.

Bryan Adams, care va implini 59 de ani in noiembrie, si-a castigat popularitatea mondiala datorita piesei "Everything I Do, I Do It For You", inclusa pe coloana sonora a filmului "Robin Hood", din anul 1991. Adams a mai scris muzica pentru alte 41 de filme si a fost nominalizat de trei ori la Oscar.

Manifestarile "Ziua Bucurestiului" vor avea loc incepand de sambata, ora 11.00, pana duminica, ora 16.00, si vor marca sarbatorirea a 459 ani de atestare documentara a Capitalei. "Vrem sa dam alta dimesiune a evenimentului, fata de cea de anii trecuti. Nu am dorit sa cosmetizez, pentru acesta, Centrul Istoric, asa cum mi-au sugerat unii", a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Centrul Istoric, dar si zona Unirii - Piata Constitutiei - Palatul Parlametului, Soseaua Kissellef, vor gazdui manifestari culturale cu ocazia Zilei Bucurestiului. In Centrul Istoric, va avea loc, sambata, o parada cu trasuri si una a costumelor de epoca. Muzeele vor avea deschis pana sanbata la ora 3.00, iar accesul va fi liber. Teatrele vor sustine spectacole in aer liber sau in incinte, accesul fiind gratuit, in limita locurilor disponibile.

Tot gratis, bucurestenii pot vizita Arcul de Triumf pe interior, unde va fi amenjata si o expozitie de heraldica.

In noaptea de sambata spre duminica, fix la ora 0.00, la Palatul Parlamentului va fi lansat un foc de artificii.

Si Primaria sectorului 2 se implica in sarbatorirea Zilei Bucurestiului. Astfel, vineri si sambata vor avea loc manifestari organizate in Parcul National si in amfiteatrul „Mihai Eminescu”, structurate pe doua categorii: folk si rock.

Oprescu a precizat ca sumele necesare pentru organizarea Zilei Bucurestiului sunt acoperite din bugetul Capitalei, dar mai ales din sponsorizari. Pentru a permite accesul bucurestenilor la spectacolele programate dupa ora 23.00, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va pune la dispozitie bucurestenilor, in noaptea de sambata spre duminica, un numar de 24 autobuze, cate patru in fiecare sector, care vor face legatura intre cartiere si locul manifestarilor. Din acelasi motiv, si Metrorex isi va prelungi programul, pana la 4 dimineata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.