Claparul Richard Wright, unul din membrii fondatori ai trupei Pink Floyd, a decedat luni in locuinta sa din Marea Britanie, la varsta de 65 de ani, in urma unui cancer, a anuntat purtatorul sau de cuvant, citat de AFP.

Richard Wright, nascut la Londra pe 28 iulie 1943, este autorul unor melodii precum "Dark side of the moon", "The great gig in the sky", "Us and them" si "Wish you were here".

Clapar si pianist autodidact, Wright s-a intalnit cu Roger Waters si Nick Mason la scoala de arhitectura s-a alaturat formatiei lor Sigma 6, careia i-au dat apoi numele Pink Floyd, in 1965.

Wright a scos primul sau album solo, "Wet dream", in 1978, parasind trupa, din cauza relatiei conflictuale cu Roger Waters, chiar dupa terminarea inregistrarilor pentru albumul "The Wall", lansat un an mai tarziu.

Cu toate acestea, Richard Wright a continuat sa apara in concerte cu Pink Floyd in 1980 si 1981.

Anul trecut, el a participat alaturi de trupa la un concert in memoria lui Syd Barret, un fost membru Pink Floyd, decedat in 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.