MovieBox s-a orientat in spatiu saptamana asta, iar toamna ce tot intarzie sa se instaleze promite a fi zaluda de tot! In America vin alegerile prezidentiale, iar Hollywood-ul e la curent si face valuri. Dar pana una alta, festivalele tomnatice de la Venetia si Toronto sunt dominate de prezenta filmelor si starurilor americane. Iar cum de aici poate tasni noua pelicula oscarizata a anului, tragem si noi cu urechea. Mai multe si mai pe larg, mai jos!
Pe MovieBox.ro avem noutatile de la Toronto, unde se pare ca ultima moda dicteaza ca se poarta zambetele – povestile inspirationale sunt la mare cautare, iar piata forofteste de distribuitori in cautarea hitului absolut! Care va fi el, ramane de vazut, insa cert e ca dupa licitatii acerbe s-au vandut cele mai bine cotate filme din programul canadienilor: “The Wrestler”, noul succes semnat Darren Aronofsky e doar unul dintre ele.

Tot in sectiunea MovieNews aflam cu cate filme si-a umplut agenda aclamatul regizor Guillermo del Toro, creator de cursa lunga (si workaholic in faza de negare, cred eu...). Alt regizor pe care il admir pentru dedicatia lui e Michael Moore, ale carui laudabile incercari de a trezi poporul american la realitate fac acum subiectul unui nou documentar – mai multe, aici. Cu putin noroc, va influenta scrutinul din toamna mai mult decat a reusit s-o faca cu “Fahrenheit 9/11”.

Talentatul Guy Ritchie nu poate regiza fara muzica sotiei sale, Madonna, cantand in surdina intre duble... Ce conteaza daca restul celor prezenti pe platourile noului sau film “RocknRolla” nu aveau aceeasi muza a cantarii? Toby Kebbel, protagonistul, a gasit, de exemplu, inspiratie in pataniile rocker-ului Pete Doherty, pe care si-a modelat rolul. Mai multe, aici. Si o stire despre Edward Norton, pe care tocmai ce l-am vazut intr-unul din filmele tipic verane (subgenul cu supereroi, mai pe sleau), “The Incredible Hulk”. Ei bine, cum i-a iesit atat de bine jocul de glezna cu alter-ego-ul lui verde, acum coace un nou proiect in care va avea rol dublu. Mai putin un caz tip Dr. Jekyll si Dl. Hyde, mai mult o situatie realista de ovul divizat – premisa o gasiti aici!


Stirile despre staruri sunt ca de obicei grupate in sectiunea NewsBox, unde saptamana asta gasiti picanterii cu focoasa Eva Mendes... picanterii sub cearceafuri! Sa coboram temperatura: o stire despre Alan Ball, care ne-a adus “Six Feet Under” si are un fler pentru controversa. Acum flerul l-a bagat in bucluc, caci se pare ca noul lui film ia peste picior prea multa suflare musulmana – adica, spune ei, pe toata!

Weekend-ul trecut au avut locul premiile MTV pentru cele mai bune videoclipuri – ceea ce nu ne-ar interesa in mod deosebit, daca gazda n-ar fi fost comedianul Russell Brand. Dupa ce stilul lui aparte ne-a amuzat teribil (sau poate doar pe mine?) in “Forgetting Sarah Marshall”, acum si-a lasat gura sa vorbeasca fara el, fara scenariu, fara cenzura, pe scena VMA-urilor. Altul care se da in stamba: Ashton Kutcher, sotul lui Demi Moore, care petrece asa mult timp cu fetele lui vitrege si adolescente incat i-a fost gadilat simtul umorului.

Photo: Media Pro Distribution

Continuand traditia de cateva saptamani incoace, am postat pe forumul comunitatii MovieBox sarbatoritul zilei de marti, sarmantul insular Hugh Grant, precum si crema filmografiei lui. Un alt top, de data asta pe sectiunea special rezervata listelor de gen, Box Tops, l-am scris cu nostalgie – doar suntem la limita dintre a face plaja si a face scoala. Ne intoarcem – si prin “noi”, vreau sa spun “voi” intr-un mod empatic – in banci, la tabla, pe culoare, asa ca am adunat laolalta filmele care ne aduc aminte de mediul invataturii institutionalizate.

Ca de fiecare data, programul cinematografelor il puteti accesa dand click aici, la sectiunea “Saptamana aceasta”, iar pentru cei cu planuri mai de viitor, filmele care nu sunt inca pe ecrane le gasiti insirate la sectiunea “In curand”.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.