Actorul american Tom Hanks a incheiat negocierile pentru a juca rolul principal in adaptarea pentru marele ecran a romanului ezoterico-religios "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown, transmite Mediafax, citand Studiourile Sony Pictures Entertainment.

Filmul, care ar trebui sa fie lansat in Statele Unite in mai 2006, va fi regizat de Ron Harwood si produs de Brian Grazer si John Calley, echipa care a obtinut premiul Oscar pentru cel mai bun film in 2002 cu "O minte sclipitoare". Drepturile de ecranizare au fost cumparate de la autorul cartii de Sony, pentru suma de sase milioane de dolari. Intriga rocambolesca a cartii, criticata in mediile catolice, este un slalom presarat cu crime printre societati secrete, care se deruleaza la Muzeul Luvru si in Marea Britanie.

Cartea, despre care se spune ca ar fi un "Harry Potter al adultilor", ar putea garanta succesul filmului. Printre actorii pe care mizeaza presa specializata se numara Julie Delpy pentru rolul specialistei in criptologie, Jean Reno pentru rolul detectivului neobosit si Vincent Cassel pentru rolul calugarului ucigas. Actiunea cartii incepe la Luvru in Galeria Mare a aripii Denon, consacrata picturii italiene. Intr-o seara, acolo este gasit cadavrul sefului departamentului de pictura, ucis de un calugar.

Victima este unul dintre maestrii Staretiei Sionului, o societate secreta care o adora pe Maria Magdalena si este in posesia unor documente care ar putea rescrie crestinismul. Urmeaza o lupta pe viata si pe moarte intre membrii traditionalisti ai Opus Dei care apara lectura ad litteram a Scripturii si adeptii Staretiei din Sion, gata sa faca dezvaluiri din cele mai neasteptate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.