Eveniment cu traditie dedicat in exclusivitate modei romanesti, Iasi Fashion Week debuteaza astazi in sala Teatrului National din Iasi.Prima seara va fi deschisa de Liza Panait si se va incheia cu o colectie-surpriza a initiatoarei si organizatoarei festivalului, Irina Schrotter.Cunoscuta si indragita creatoare ieseana va prezenta publicului o colectie-manifest pe muzica live a celor de la Parazitii.

- Ce noutati aduce Iasi Fashion Week la aceasta editie?

- Vor fi doua zile exclusiv de moda romaneasca pe scena Teatrului National din Iasi.Evenimentul va debuta practic de astazi cu o petrecere care va avea loc in Clubul Versus din Iasi.Cu acest prilej, la Iasi se vor deplasa nu mai putin de 400 de persoane: vor fi 27 de designeri cu echipele aferente, manechine si manechini de la toate agentiile din tara etc.Maine, in prima zi a festivalului, vor fi prezentate in jur de 13-14 colectii, la fel si in cea de-a doua zi. Prima seara a festivalului va fi deschisa de Liza Panait, urmand ca eu sa o inchid.

- Am inteles ca pregatiti o colectie-surpriza...

- Asa este. Va fi o colectie putin mai altfel decat colectiile prezentate de mine pana acum.Este vorba de o colectie-manifest ce va fi prezentata pe muzica live a celor de la Parazitii.Am mari emotii, dar sper sa fie bine primita de publicul iesean.

- Care vor fi vedetele colectiei?

- In cazul colectiei mele, evenimentul va fi deschis de Andreea Marin, iar ultima rochie va fi prezentata de Andreea Raicu.Ca si in cazul ultimei mele colectii, Andreea nu va fi mireasa, iar mesajul ultimei creatii purtate de ea va fi: "Cu o floare nu se face primavara".

- Care este structura festivalului anul acesta si ce alti designeri vor fi prezenti la Iasi?

- Evenimentul este structurat dupa cum urmeaza: Designeri romani - sectiune deschisa designerilor romani, Made in Romania - sectiune dedicata firmelor producatoare de vestimentatie care au lansat, promovat si sustinut brand-uri importante pe piata de moda romaneasca, Tineri designeri - sectiune deschisa tinerilor designeri care isi pot prezenta astfel colectiile in fata publicului de specialitate, Lenjerie - sectiunea se adreseaza firmelor care produc si comercializeaza lenjerie.

In jur de 27 de nume cunoscute din moda romaneasca si-au anuntat intentia de a participa la Iasi Fashion Week.Printre ele Liza Panait, Agnes Toma, Dinasty, Tina R., Violeta Costin (Ravioli Collection), Cristina Nichita (Nichi), Silvia Serban, Dinasty, Jolidon (doua colectii), Tina R, Catinca Roman, Maria Hohan, Irina Marinescu, Niculit-Beraru etc.

- Initial, festivalul a fost international. De ce ati ramas totusi numai la moda romaneasca?

- Intr-adevar, la primele editii festivalul a fost international.Din pacate, am constatat ca publicul de la Iasi nu era foarte interesat de colectiile straine.Ei isi doresc lucruri la care sa aiba acces, fiind atrasi de produsele romanesti.De aceea am decis sa avem in festival moda 100% romaneasca.

- In concluzie, ce-si propune festivalul anul acesta?

- Isi propune sa prezinte tendintele sezonului toamna-iarna din punct de vedere al designerilor autohtoni care vand in prezent pe piata romaneasca.Vrem sa aratam clientilor nostri ca au de ce sa cheltuie banii pe produse romanesti.De altfel, festivalul este o adevarata desfasurare de forte, pe parcursul celor doua zile am pregatit pentru cei prezenti nu mai putin de o tona de cafea Lavazza si foarte multa Coca-Cola Light.

- Sunt romanii in pas cu moda?

- In general, romanii, cei care isi permit sa investeasca in imagine si haine, sunt destul de bine imbracati, chiar mai bine as putea spune decat cei din tarile cu traditie in moda.Din pacate, romanii nu au banii care sa le permita sa investeasca in haine.Femeile noastre sunt insa dintre cele mai atente din Europa cand vine vorba de moda si de imaginea lor, cred ca doar italiencele reusesc sa ne bata totusi.In Franta este insa o reactie ciudata la aceasta ora fata de moda. Femeile nu mai vor sa investeasca prea mult in haine, prefera sa combine ce au deja.Frantuzoaicele prefera in schimb sa-si ingrijeasca mai mult fata si corpul, lasand hainele pe planul secund.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.