Cine nu a citit cel putin un bestseller, probabil ca nu a citit niciodata ceva cu adevarat important. Bestseller-urile sunt cele mai populare si cel mai bine vandute carti din lume, iar acestea se impart in mai multe categorii: volume unice, volume in serie, carti pentru copii, etc. Noi am ales 10 dintre cele mai bine cotate bestseller-uri clasice si moderne:
  • Biblia este fara doar si poate cea mai populara carte din lume. Pentru a fi publicata in varianta actuala, "Cartea Sfanta" a avut nevoie de aproximativ 2495 de ani, pentru a fi tradusa si reinterpretata - incepand cu anul 700 i.Hr. pana in anul 1973 d.Hr. Conform revistei americane Business Week, au fost vandute circa 2,5 miliarde de exemplare in lumea intreaga, insa autorul britanic al seriei Top 10 of Everything, Russell Ash, sustine ca Biblia s-a vandut in aproximativ 6 miliarde de exemplare pretutindeni.

  • The Lord of the Rings este deja un nume arhicunoscut, daca nu in primul rand datorita cartii lui J. R. R. Tolkien, cu siguranta datorita filmului, care a rulat in cinematografele din lumea intreaga incepand cu anul 2001. Trilogia a fost publicata in perioada 1954–1955 si s-a vandut in circa 150 de milioane de copii pretutindeni. Tolkien publicase anterior inca un bestseller, spre amuzamantul celor trei fii ai sai, in anul 1937 - "The Hobbit" - vandut in 100 de milioane de exemplare. "The Lord of the Rings" s-a dorit a fi de fapt continuarea acestui roman-fantezie, insa ulterior s-a dezvoltat intr-o lucrare mult mai ampla, de sine statatoare.

  • Antoine de Saint-Exupéry a publicat in anul 1943 o carte care avea sa ramana atat in memoria cat si in sufletul tuturor: Le Petit Prince ("Micul Print"). Vanduta in 80 de milioane de exemplare, celebra nuvela care a atras rapid atentia publicului include si cateva desene realizate chiar de autor, reproduse si astazi in diverse contexte.

Click aici pentru a vedea lista completa cu cele 10 bestseller-uri.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.