Cea de-a treia editie a festivalului de film de animatie Anim'est va avea loc la Bucuresti intre 3 si 12 octombrie si va fi cea mai mare editie de pana acum, atat prin numarul de proiectii, cat si prin evenimentele neconventionale, se arata pe site-ul oficial al festivalului, www.animest.ro

In cadrul celei de-a treia editii Anim'est vor rula peste 250 de filme de animatie, de la productia din Marea Britanie la cea din Balcani, iar tara invitata special in acest an este Spania. Programul editiei 2008 include si o retrospectiva "Ion Truica".

Peste 150 de pelicule vor rula in cele cinci sectiuni competitionale: lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraje studentesti, scurtmetraje romanesti si videoclip si advertising. In cadrul sectiunii de lungmetraj de animatie, concureaza filmele "Sita Sings the Blues", de Nina Paley, SUA, "De Profundis" de Miguelanxo Prado, Spania, "The Three Robbers" de Hayo Freitag, Germania, "Egon & Dönci" de Ádám Magyar, Ungaria, si "Le tueur de Montmartre" de Borislav Sajtinac, Franta.

Sectiunea de scurtmetraj cuprinde aproximativ 60 de filme, printre care unul romanesc, "Immerse", creat de studioul de productie We Are Om, din care fac parte regizorul Anton Groves, directorul artistic Damian Groves si Richard Hardy, care se ocupa de ilustratii. Cei trei isi desfasoara activitatea la Bucuresti si la Londra.

In programul non-competitional, au fost introduse trei sectiuni noi - scurtmetraje din Balcani (aproximativ 10 filme), scurtmetraje pentru copii (circa 10 pelicule romanesti si 15 internationale) si o selectie de circa 7 scurtmetraje care au rulat la Festivalul International de Film de Animatie Animateka de la Lubljana. Aceste trei noi programe se aduga sectiunilor mai vechi ale festivalului Anim'est - "Mozaic", cu lung si scurtmetraje, sectiuni in care vor rula circa 7, respectiv 60 de animatii, si British animation, care va cuprinde in jur de 8 scurtmetraje.

Proiectiile din festival vor avea loc in cinematografele Scala si Elvira Popescu.
Accesul in sali se va face pe baza biletelor sau a abonamentelor festivalului disponibile pe site-ul bilet.ro, de la 1 august, precum si in fiecare dintre cinematografele Scala si Elvira Popescu, de pe 3 octombrie.

Un abonament care asigura accesul la 10 proiectii, la alegere, costa 50 de lei, in timp ce un abonament pentru toate evenimentele din festival costa 100 de lei. Acest tip de abonament garanteaza accesul la toate evenimentele din festival. Pentru aceasta editie s-au pus in vanzare 500 de abonamente de 10 proiectii si 500 de Festival Pass-uri.

Biletele individuale, la pretul de 7 lei, se vor pune in vanzare dupa 1 septembrie, pe site-ul bilet.ro si in magazinele bilet.ro, si pe 3 octombrie, la Cinema Scala si Cinema Elvira Popescu.
Anim'Est, singurul festival de film de animatie de la Bucuresti, este organizat de fundatia Estenest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.