De mai bine de opt saptamani, procurorul Tom Sneddon si echipa sa nu au reusit sa gaseasca martorul capabil sa influenteze decisiv juriul. Totusi, juratii au ascultat marturia presupusei victime, a mamei si a fratilor sai, dar si a mai multor fosti angajati ai lui Jackson. Unele marturii, precum cea a fostei sotii a cantaretului Debbie Rowe, martor pe care acuzarea il prezenta drept esential, s-au intors chiar in favoarea acuzatului.

Intr-un ultim efort de a convinge juriul de vinovatia lui Michael Jackson, acuzarea a prezentat luni liste de apeluri telefonice care ar arata, potrivit procurorilor, panica din anturajul cantaretului dupa difuzarea documentarului lui Martin Bashir. Declaratiile martorilor acuzarii au fost insa irelevante si nu au parut sa-i fi convins pe membrii juriului (unii cascau, iar o femeie chiar a atipit in timpul audierii).

Martorul-surprizaa esuat

Cu o jumatate de ora inainte de incheierea audierii de marti, acuzarea a chemat la bara un nou martor, Rudy Provencio, fost asistent artistic al starului, angajat de Jackson in 2001. Marturia lui Provencio ar fi trebuit sa argumenteze teza acuzarii, potrivit careia cantaretul, care avea deja probleme financiare, ar fi intrat in panica dupa difuzarea documentarului lui Martin Bashir, in februarie 2003, si ar fi incercat sa sechestreze familia presupusei victime.Jackson ar fi facut acest lucru pentru a obtine din partea membrilor familiei o declaratie care sa-i refaca imaginea. Nici aceasta incercare nu a rezistat insa. Atunci cand Thomas Mesereau, avocatul lui Jackson, a inceput sa-l interogheze pe Provencio, a reusit sa-i reduca drastic credibilitatea acestui martor.

Dovezi "prea subtiri"

Nici miercuri, acuzarea nu a reusit sa convinga juratii ca Jackson a participat la un complot pentru sechestrarea familiei presupusei victime, esuand in incercarea de a-si incheia dosarul cu o marturie convingatoare. Jackson este acuzat ca ar fi complotat impreuna cu cinci dintre apropiatii sai pentru a retine familia presupusei victime la Neverland in vederea obtinerii unei marturii filmate care sa-l disculpe. Jackson ar fi incercat apoi sa trimita toata familia in Brazilia, pentru a-si asigura linistea."Dovezile pentru complot sunt extrem de subtiri", a estimat juristul Craig Smith la sfarsitul audientei. Judecatorul ar putea lua o decizie privind cererea apararii la inceputul saptamanii viitoare.

Apararea este optimista

La capatul audierii de miercuri, apararea a prezentat, asa cum era de asteptat, o motiune prin care cerea achitarea lui Jackson de acuzatiile de complot in vederea sechestrarii familiei presupusei victime. Avocatul Thomas Mesereau (foto), care conduce apararea megastarului, estimeaza ca dupa 43 de zile de dezbateri si audierea a 87 de martori, procurorii nu au reusit sa prezinte dovezi suficiente pentru a sustine aceste acuzatii.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.