Dupa decesul sotului ei miliardar, Veronica Gusa de Dragan (35 de ani) a devenit cea mai bogata femeie din Romania. Ea va avea de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.
Vaduva lui Iosif Constantin Dragan a trait 13 ani alaturi de "miliardarul lui Ceausescu". Acum, ea va ramane la conducerea ButanGas, companie a carei cifra de afaceri va fi in acest an de 86 de milioane de dolari.

Actuala doamna Dragan este unica fiica a generalului Stefan Gusa, fost sef al Marelui Stat Major al Armatei si personaj-cheie in evenimentele din decembrie 1989. Generalul a murit in conditii misterioase in aprilie 1994, la patru ani dupa Revolutie.

Veronica s-a casatorit in 1995 cu omul de afaceri, fost apropiat al Garzii de Fier si, ulterior, al lui Ceausescu. Ea avea 22 de ani, iar el - 78.

Ieri, la inmormantarea sotului ei, vaduva s-a comportat ca o "doamna de fier". Ea le-a restrictionat sever accesul la funeralii celor aproximativ 800 de persoane care au dorit sa-si ia adio de la cel mai cunoscut om al orasului Lugoj.

Cele mai bogate femei din Romania

  • 1. Veronica Dragan - 1,5 mld. $
  • 2. Camelia si Corina Voiculescu - 1 mld. $
  • 3. Anca Vlad -120 mil. $
  • 4. Camelia Sucu - 60 mil. $
  • 5. Carmen Sandulescu - 50 mil. $

Dupa decesul lui Iosif Constantin Dragan, vaduva sa, Veronica Gusa de Dragan, fiica fostului sef al Statului Major, generalul Stefan Gusa, devine stapana a 1,5 miliarde de dolari

Potrivit declaratiilor lui Florin Mihai, directorul Fundatiei Europene Dragan, averea omului de afaceri a fost lasata sotiei sale si celor trei copii pe care ii aveau.

Veronica Dragan a devenit, dupa moartea sotului sau, cea mai bogata femeie din Romania. Casatorita cu Iosif Constantin Dragan din 1995, pe vremea cand avea 22 de ani, ea a preluat oficial afacerile sotului sau in anul 2001, devenind presedinte executiv al grupului. "Ea va continua sa dezvolte businessul inceput de mine in 1948", declara presei Iosif Constantin Dragan, la acel moment.

In Romania, Butan Gas a continuat intr-adevar sa creasca de la an la an, de la o cifra de afaceri de 156,6 milioane de lei in 2005, la 212,4 milioane de lei (aproximativ 64 de milioane de euro) inregistrate anul trecut, profitul situandu-se la aproximativ 1,4 milioane de euro.

De asemenea, afacerile s-au diversificat. La inceputul acestui an, Butan Gas Romania anunta, prin intermediul directorului general al companiei, Florin Preda, investitii de 15 milioane de euro in constructia unor centrale eoliene.

Tot la inceputul anului, cifra de afaceri a companiei era estimata sa creasca pana la 86 de milioane de euro, atat pe fondul dezvoltarii pietei de GPL din Romania, dar si datorita achizitionarii unor jucatori mai mici de pe piata locala.

Intre 2008 si 2010, compania are planificate investitii de 25 de milioane de euro, in special in cumpararea de mijloace de transport si dezvoltarea unor depozite pentru GPL.

In afara de afaceri, Veronica Dragan s-a ocupat si de reabilitarea numelui tatalui sau, generalul Stefan Gusa. Fost sef de Stat Major inainte de `89 el este unul din personajele controversate ale Revolutiei. Fiica sa a publicat cu ajutorul Fundatiei "General Stefan Gusa" volumul "Condamnat la adevar".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.